Εφοριακός κατηγορούμενη για υπεξαίρεση

Φέρεται να είχε βάλει "χέρι" στο ταμείο της ΔΟΥ Χολαργού, προκαλώντας έλλειμμα 341.000 ευρώ. Η ίδια ομολόγησε την πράξη της

Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης βρέθηκε εφοριακός της ΔΟΥ Χολαργού, η οποία ασκούσε τα καθήκοντά της ταμία-διαχειρίστριας από το 2013, προκαλώντας ζημία ύψους 341.000 ευρώ.
Η Εισαγγελία Διαφθοράς άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη για το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της υπεξαίρεσης σε βάρος του δημοσίου και της ψευδούς βεβαίωσης, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά τον έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο του υπουργείου Οικονομικών για το χρονικό διάστημα από 17 Δεκεμβρίου 2013 έως τις 18 Νοεμβρίου του 2015.
Προκειμένου να ξεκινήσει ο έλεγχος, οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών ζήτησαν τα στοιχεία για τα παράβολα και τα χαρτόσημα προηγούμενων ημερών, ήτοι της 16 Νοεμβρίου του 2013.

Το τελικό απόθεμα εκείνη την ημέρα εμφανιζόταν να ανέρχεται στο ποσό των 577.232 ευρώ, όμως στην πραγματικότητα όμως πολύ μικρότερο, και υπεύθυνη ως εκ της ιδιότητάς της ήταν η εφοριακός.

Μάλιστα για να κρύψει τα ίχνη της υπεξαίρεσης, φέρεται να εξέδωσε διπλότυπο στις 17/11/2015 με το οποίο φερόταν ψευδώς να έχει πωλήσει χαρτόσημα και παράβολα ύψους 236.000 ευρώ. Από την έρευνα οι οικονομικές επιθεωρήτριες διαπίστωσαν συνολικά έλλειμμα 341.000 ευρώ.

Η υπάλληλος παραδέχθηκε την πράξη της την οποία απέδωσε σε σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε, ενώ ως ένδειξη καλής θέλησης επέστρεψε στην υπηρεσία 5.000 ευρώ, υποσχόμενη ότι θα επιστρέψει και τα υπόλοιπα. Μέχρι τότε ωστόσο τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων της.

ADVERTISING

SHARE: