Έγκλημα στους Αγ. Αναργύρους: Μόνο ένα ψυχολογικό τεστ είχε περάσει σε όλη την σταδιοδρομία ο αρχιφύλακας

Έγκλημα στους Αγ. Αναργύρους: Μόνο ένα ψυχολογικό τεστ είχε περάσει σε όλη την σταδιοδρομία ο αρχιφύλακας
42χρονος αστυνομικός σκότωσε την γυναίκα του, την κόρη του μόλις 4 ετών και την πεθερά του και στην συνέχεια αυτοκτόνησε στο σπίτι του στην οδό Ευριπίδου στην Ανάκασα των Αγίων Αναργύρων την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Δεν είχε δώσει δικαιώματα στην εργασία του ο αστυνομικός που σκότωσε τη σύζυγο, την πεθερά και το παιδί του. Οι συχνές προστριβές για τα περιουσιακά οδήγησαν στο μακελειό. Ο θάνατος του δράστη υπολογίζεται σε μία ώρα περίπου μετά την ώρα θανάτου των τριών θυμάτων

Ουδέποτε είχε προκαλέσει προβλήματα ή είχε δώσει τα όποια δικαιώματα και στην εργασία του χαρακτηριζόταν άψογος, διαβεβαιώνουν τόσο ο διοικητής του όσο και ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης τις Αρχές, για την συμπεριφορά του δράστη και αυτόχειρα αστυνομικού.

Πρώτη και τελευταία φορά ο αρχιφύλακας πέρασε από ψυχολογικό τεστ στην υπηρεσία του το 2011 και κρίθηκε ικανός για να οπλοφορεί. Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, κάθε αστυνομικός πρέπει να περάσει αυτό το τεστ, με ελάχιστο απαιτούμενο χρόνο, μόλις συμπληρώσει 5ετία συν ένα έτος από την ημέρα που βγαίνει από την Σχολή και εντάσσεται στην Υπηρεσία.

Το ένα τεστ που τον υποχρεώνει η νομοθεσία το είχε περάσει και από εκεί και μετά για να υπάρξει επαναληπτικό τεστ, αυτό γίνεται μόνο στην περίπτωση που κάποιος συνάδελφός του ή ο διοικητής του αντιληφθεί παρεκκλίνουσα συμπεριφορά ή σκόπιμα κακό χειρισμό του οπλισμού του ώστε να τον παραπέμψει σε νέα εξέταση.

Κάποια στιγμή υπήρξαν σκέψεις εντός της ΕΛ.ΑΣ. με εσωτερικό κανονισμό να γίνουν πιο συχνές και πυκνές τέτοιου είδους εξετάσεις, ωστόσο επειδή υπήρχε σύγκρουση με την υφιστάμενη νομοθεσία, σύντομα οι προθέσεις αυτές εγκαταλείφθηκαν. Για να αλλάξει αυτό το καθεστώς πρέπει να αλλάξει με νομοθετική ρύθμιση και αυτό βέβαια σε συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία αφού αυτή η νομοθεσία αφορά και άλλα ένστολα σώματα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί στο σημείο αυτό πως η γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης της ΕΛ.ΑΣ. που πρόσφατα εγκαινιάστηκε δέχεται κάτι παραπάνω από συχνά, κλήσεις για ψυχολογική υποστήριξη, βοήθεια και κατεύθυνση που αναζητούν εκατοντάδες εν ενεργεία αστυνομικοί.

Συχνές οι προστριβές με την πεθερά του

Οι έντονες και συχνές προστριβές με την 70χρονη πεθερά του, φαίνεται οδήγησαν τον 46χρονο Αρχιφύλακα σε έναν έντονο τσακωμό με την 49χρονη σύζυγό του και την ίδια που είχαν σαν αποτέλεσμα αυτή την ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία.

Η οικογένεια ξεκληρίστηκε ολόκληρη  μέσα στο σπίτι της στους Αγίους Αναργύρους, επί της οδού Ευριπίδου 25. Ο δράστης που υπηρετούσε στην Ασφάλεια της Βουλής από το 1996 και είχε από την πρώτη στιγμή έως σήμερα αποσπαστεί στην προσωπική φρουρά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, πυροβόλησε και σκότωσε την σύζυγό του, την πεθερά του, την μόλις 3,5 ετών κορούλα τους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε!

42χρονος αστυνομικός σκότωσε την γυναίκα του, την κόρη του μόλις 4 ετών και την πεθερά του και στην συνέχεια αυτοκτόνησε στο σπίτι του στην οδό Ευριπίδου στην Ανάκασα των Αγίων Αναργύρων την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

 

Η ρευματολόγος μεγάλου ιδιωτικού νοσοκομείου των Βορείων Προαστίων δεν εμφανίστηκε το πρωί στη δουλειά της και άρχισαν να την αναζητούν. Ο άντρας της είχε ρεπό. Έτσι λοιπόν ανησύχησαν οι συγγενείς της άτυχης γιατρού και ένας ξάδερφός της πήγε στο σπίτι, είδε αρχικά το πτώμα της εξαδέλφης του και ανησυχώντας για την ανιψιά του, έσπασε την πόρτα και με την βοήθεια άλλων, είδε τι είχε συμβεί στο σπίτι και κάλεσαν τις Αρχές σε κατάσταση σοκ.

Σύντομα στο σημείο μετέβηκε κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και η ιατροδικαστής που έκαναν μαζί την αυτοψία στον χώρο.

Η σύζυγος και η μητέρα της βρέθηκαν νεκρές στο σαλόνι. Η 49χρονη γιατρός είχε δεχτεί τουλάχιστον τρεις πυροβολισμούς στο σώμα και άλλους δύο η μητέρα της, ενώ στον τοίχο είχαν καρφωθεί και 2-3 σφαίρες. Ίσως λοιπόν την στιγμή του τσακωμού να έβγαλε το όπλο ο αστυνομικός και να πυροβόλησε πρώτα στον τοίχο πριν εκτελέσει την σύζυγό του και στη συνέχεια την πεθερά του.

Αμέσως μετά πήγε στο υπνοδωμάτιο όπου κοιμόταν στο κρεβάτι η μόλις 3,5 ετών κορούλα του και την πυροβόλησε μία φορά στο κεφάλι. Χωρίς να αφήσει πίσω του σημείωμα που να εξηγεί τους λόγους των απονενοημένων πράξεών του, γονάτισε μπροστά στο κρεβάτι που άφησε νεκρή την κόρη του, το έστρεψε στο κεφάλι του και πυροβόλησε άλλη μία φορά…

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιατροδικαστής εκ πρώτης όψεως τοποθετεί τον χρόνο θανάτου όλων των θυμάτων τουλάχιστον 12 ώρες πριν τους δει. Καθώς αυτό συνέβη στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας, τότε ο χρόνος θανάτου τοποθετείται τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας, με τον δράστη και αυτόχειρα να φαίνεται πως πέθανε περίπου μία ώρα μετά.

Αυτό μένει να διαπιστωθεί και να προκύψει με μεγαλύτερη ακρίβεια κατά την νεκροψία-νεκροτομή. Σε μία τέτοια περίπτωση, σημαίνει πως ο δράστης μετά το ειδεχθές έγκλημά του, ίσως πρώτα αντιλήφθηκε το μέγεθος του κακού που είχε προκαλέσει και μετά ακολούθησε την μόνη «διέξοδο» που του είχε απομείνει…

Από τα όσα φέρεται να μεταφέρει το περιβάλλον της οικογένειας, οι οποίοι θα κληθούν όλοι τους να καταθέσουν όσα γνωρίζουν, αφού είναι ο μόνος τρόπος να σχηματίσουν μία όσο το δυνατόν πιο κοντινή εικόνα προς τα κίνητρα του δράστη οι Αρχές, τα κίνητρα αυτά έχουν βάθος χρόνου και έχουν να κάνουν με τις πολύ κακές σχέσεις και συχνές προστριβές που είχε ο δράστης και αυτόχειρας με την πεθερά του.

42χρονος αστυνομικός σκότωσε την γυναίκα του, την κόρη του μόλις 4 ετών και την πεθερά του και στην συνέχεια αυτοκτόνησε στο σπίτι του στην οδό Ευριπίδου στην Ανάκασα των Αγίων Αναργύρων την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

 

Κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο για διαφορές σε κληρονομικά και κυρίως για την πρόθεση και επιθυμία του δράστη να μετακομίσει από το σπίτι της η πεθερά του, που έμενε στον ακριβώς από κάτω όροφο, για να μεταφέρει εκεί το ιατρείο της η σύζυγός του.

Αυτό φαίνεται δεν το δεχόταν η ίδια και προφανώς αποτελούσε λόγο συχνού τσακωμού. Ενδεχομένως σε έναν παρόμοιο τσακωμό τα ξημερώματα που είχε το ζευγάρι να ειπώθηκαν βαριές κουβέντες να ανέβηκε η πεθερά στο σπίτι τους και εκεί , τυφλωμένος από την οργή ο δράστης, να προκάλεσε το απίστευτο αυτό μακελειό…

Υψηλόβαθμοί αστυνομικοί πιστεύουν πως δεν είναι  δυνατόν ένας άνθρωπος να προχωρήσει σε μία τέτοια σειρά ενεργειών και να μην έχει αναπτύξει σοβαρά ψυχολογικά ζητήματα, ωστόσο αυτά μέσω της Υπηρεσίας του ουδέποτε διαπιστώθηκαν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα