Εισαγγελέας: Ένοχος ο Τάσος Θεοφίλου

ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΚΕ Ο ΤΑΣΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ (ΕUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΚΕ Ο ΤΑΣΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ (ΕUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) G4PHOTOS

Με την εισαγγελική πρόταση ζητήθηκε να κριθεί ένοχος ο Τάσος Θεοφίλου για όλες τις κατηγορίες, ακόμα και για εκείνες που είχε αθωωθεί πρωτοδίκως

Καταπέλτης σε βάρος του Τάσου Θεοφίλου, που κατηγορείται για τη ληστεία σε υποκατάστημα τραπέζης στην Πάρο, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ένας οδηγός ταξί στην προσπάθειά του να σταματήσει τους δράστες, υπήρξε η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Στην εισήγησή της προς το δικαστήριο, ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για όλες τις κατηγορίες που αποδίδονται στον νεαρό αναρχικό, ο οποίος αντιμετωπίζει ακόμη και ισόβια κάθειρξη. Σε αντίθεση δηλαδή με την πρωτόδικη απόφαση με την οποία ο κατηγορούμενος είχε αθωωθεί για τις αξιόποινες πράξεις που σχετίζονται με ένταξη και συμμετοχή στη "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" η εισαγγελική λειτουργός υποστήριξε πως ο Τάσος Θεοφίλου υπήρξε μέλος της οργάνωσης και προχώρησε με άγνωστους -για τη Δικαιοσύνη- συνεργούς στη ληστεία της τράπεζας, με απολογισμό έναν νεκρό.

Συγκεκριμένα, πρότεινε την ενοχή του για τα αδικήματα: συγκρότηση και ένταξη τρομοκρατικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, κατασκευή - προμήθεια - κατοχή εκρηκτικών υλών και διακεκριμένη κατοχή όπλων.

Από την πλευρά του, ο Τάσος Θεοφίλου έχει αρνηθεί τις κατηγορίες που του αποδίδονται, αναφέροντας κατά την απολογία του: "η μόνη φορά που βρέθηκα κοντά σε όπλο, ήταν όταν μου το έβαλαν στον κρόταφο στη σύλληψή μου. Δεν διέπραξα κανένα από τα αδικήματα που με κατηγορούν. Διέπραξα ένα αδίκημα το οποίο περικλείει όλα τα αδικήματα, είμαι αναρχικός".

Υπενθυμίζεται ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έχει απαλλάξει τον κατηγορούμενο για οποιαδήποτε συμμετοχή στην οργάνωση ΣΠΦ, ενώ του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 25 ετών για τις λοιπές αξιόποινες πράξεις. Η δίκη διεξάγεται εκ νέου μετά την έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις συνηγόρων.

ADVERTISING

SHARE: