Εισαγγελέας για υπόθεση καταψύκτη: ‘Το σχέδιό της ήταν να πάρει την περιουσία του θύματος’

Εισαγγελέας για υπόθεση καταψύκτη: ‘Το σχέδιό της ήταν να πάρει την περιουσία του θύματος’

Την ενοχή της πρώην συζύγου του 63χρονου ναυτικού, το πτώμα του οποίου βρέθηκε τον Ιανουάριο του 2016 σε καταψύκτη μέσα σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα, ζήτησε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. "Έλαβε ένα καταψύκτη αντί για έναν αξιοπρεπή θάνατο" είπε για τον άτυχο άνδρα

Την καταδίκη της πρώην συζύγου, υπηκόου Βουλγαρίας, ου άτυχου ναυτικού, η σορός του οποίου είχε βρεθεί σε καταψύκτη μέσα σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα, τον Ιανουάριο του 2016, ζήτησε ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Αντίστοιχα εισηγήθηκε την ενοχή της φίλης της πρώην συζύγου, που φέρεται να τη βοήθησε στην εκτέλεση του εγκλήματος, αλλά και την απαλλαγή, λόγω αμφιβολιών του νεαρού που κατηγορείται ότι μετέφερε στο διαμέρισμα τον καταψύκτη.

Ο εισαγγελέας της έδρας υπήρξε καταπέλτης κατά της βασικής κατηγορουμένης, επισημαίνοντας πως “το σχέδιό της ήταν να πάρει την περιουσία του θανόντα”. Όπως ανέφερε, “ο άνθρωπος αυτός έλαβε ένα καταψύκτη αντί για έναν αξιοπρεπή θάνατο. Είναι η αλήθεια ότι ένα αυτόπτη μάρτυρα δεν έχουμε, τα υπόλοιπα όμως αποδεικτικά μέσα επαρκούν. Το ζευγάρι αυτό είχε προβλήματα, όπως όλοι οι άνθρωποι και τα ζευγάρια της εποχής μας. Αντί να σκεφτεί όμως πως θα λύσει τα προβλήματα της με λογική, σκέφτηκε ότι η λύση θα ήταν να σκοτώσει τον πρώην σύζυγο της. Είχε πειστεί ότι έπρεπε να βγει από τη μέση, γιατί αυτός ήταν το προβλήματα της”. Μάλιστα, κατά την εισαγγελέα, η πρώην σύζυγος του θύματος είπε ψέμματα απολογούμενη, επισημαίνοντας ότι “το σπίτι της βρέθηκε με στρωμένο το τραπέζι και είχε μάλιστα, πάνω βασιλόπιτα. Η αλήθεια είναι ότι είχε αποφασίσει πως θα εκτελέσει το σχέδιο της. Την μέρα του συμβάντος ήταν παρούσες στο σπίτι και η πρώτη και η δεύτερη κατηγορούμενη”. 

Όσο για τις καταγγελίες της περί κακοποίησης του παιδιού της από το θύμα, ο εισαγγελικός λειτουργός είπε: “Ας υποθέσουμε ότι το θύμα κακοποιούσε το παιδί του. Ποιες ήταν οι ενέργειες της; Προσπάθησε λέει να καταγγείλει . Απευθύνεται σε δικαστές εγνωσμένου κύρους που γνωρίζουν τι συμβαίνει  σε τέτοιες περιπτώσεις και ισχυρίζεται ότι κάνεις δεν ενδιαφέρθηκε και όλοι συμμάχησαν εναντίον της”.

Δεν ξέρω πως βρέθηκε στον καταψύκτη

Σε μία προσπάθεια να “στραπατσάρει” την εικόνα του πρώην συζύγου της και θύματος μιας δολοφονίας με τραγική κατάληξη την τοποθέτηση της σορού σε καταψύκτη, επιδόθηκε η 50χρονη κατηγορούμενη απολογούμενη ενώπιον του δικαστηρίου. Η γυναίκα προχώρησε σε λεπτομέρειες γύρω από την κακοποίηση του παιδιού τους από τον άτυχο ναυτικό, ξεσπώντας σε κλάματα. Υποστήριξε πως η ίδια δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα για το έγκλημα, καθώς και ότι δεν εμφανίστηκε ενώπιον των αρχών από φόβο. “Δεν γνωρίζω πως βρέθηκε στον καταψύκτη του σπιτιού. Είχα πάρει από το Δεκέμβριο το παιδί και μέναμε σε άλλο σπίτι, προτού στα μέσα Ιανουαρίου, φύγουμε για Βουλγαρία” υποστήριξε στο δικαστήριο και πρόσθεσε πως το μεσοδιάστημα δεν επισκέφθηκε το διαμέρισμα του θύματος από φόβο μήπως της πάρει το παιδί.

Κατηγορούμενη: Δεν ξέρω πως βρέθηκε στον καταψύκτη του σπιτιού. Όταν έπινε, κι έπινε παρά πολύ, είχε αδυναμία σε πράγματα. Πήγαινε σε οίκο για γυναίκες δίπλα στο σπίτι του. Έμαθα ότι βρέθηκε στον καταψύκτη από το διαδίκτυο. Φοβήθηκα.

Εισαγγελέας: Γιατί δε λέτε για κακοποίηση;

Κατηγορούμενη: Γιατί είναι εδώ οι δημοσιογράφοι και το παιδί θα τα διαβάσει και θα καταστραφεί η ζωή του.

Εισαγγελέας: Καλά αυτό το λέτε εσείς. Δεν έχετε ιδέα για το φόνο δηλαδή;

Κατηγορούμενη: Είχα ζητήσει αν έχουν κανένα γνωστό να τον φοβίσει και να τον απειλήσει για να μη μου πάρει το παιδί. Έδινε στο παιδί φάρμακα υπνωτικά. Η Εισαγγελεας Ανηλίκων είχαν κάνει εξετάσεις του παιδιού και είχε πει ότι πρέπει να παραμείνει με τον πατέρα. Είχα ένα βίντεο και αυτός ήταν μεθυσμένος με το σώβρακο. Τυφλά ήταν.

Πρόεδρος: Το παιδί σας είπε ότι του έκανε κάτι;

Κατηγορούμενη: Το παιδί ήταν σαν μεθυσμένο πάντα. Μας έλεγε βλέπω κάτι μυγάκια, εσείς τα βλέπετε;

Αντίστοιχα, η κατηγορούμενη, που φέρεται να βοήθησε την πρώην σύζυγο του θύματος στο να βρει τους δράστες του εγκλήματος, άλλαξε την προανακριτική της κατάθεση με την οποία είχε αποδεχθεί την κατηγορία, λέγοντας χθες ότι στόχος ήταν “να τον τρομάξουν”. Παράλληλα, ο τρίτος κατηγορούμενος υποστήριξε πως ήταν εργαζόμενος σε κατάστημα με καταψύκτες και απλά τον μετέφερε στο διαμέρισμα, όπως του ζητήθηκε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα