Έκλεβαν δεκάδες ποδήλατα και μηχανάκια και τα πωλούσαν μέσω διαδικτύου

ΔΙΚΥΚΛΑ ΣΕ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΔΙΚΥΚΛΑ ΣΕ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Όπως προέκυψε από την έως τώρα έρευνα της Ασφάλειας Ιωαννίνων, οι δράστες εμπλέκονται μεμονωμένα ή από κοινού, σε 32 υποθέσεις κλοπών

Εξιχνιάστηκαν από την Ασφάλεια Ιωαννίνων δεκάδες περιπτώσεις κλοπών μοτοσικλετών, μοτοποδηλάτων και ποδηλάτων, που διαπράχθηκαν το τελευταίο 8μηνο στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων.

Ως δράστες των παραπάνω υποθέσεων ταυτοποιήθηκαν δύο Έλληνες, ηλικίας 19 και 20 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν προχθές το βράδυ στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων και του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και παραβάσεων της νομοθεσίας περί όπλων ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και μία 17χρονη Ρουμάνα, που συνελήφθη για την εμπλοκή της σε υπόθεση κλοπής.

Αναλυτικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, αρχικά προέκυψε ότι οι δράστες από κοινού με την 17χρονη, προχθές το απόγευμα αφαίρεσαν από κατάστημα στα Ιωάννινα, κοσμήματα ενώ στη συνέχεια απέκρυψαν μέρος των κλοπιμαίων σε υπαίθριο χώρο στην πόλη των Ιωαννίνων.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς διερεύνησης υποθέσεων κλοπών και κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, διακριβώθηκε ότι οι δύο άνδρες μεμονωμένα ή από κοινού, από τον περασμένο Ιούνιο, διέπραξαν 31 κλοπές δικύκλων και ποδηλάτων και συγκεκριμένα προέκυψε ότι διέπραξαν 10 κλοπές ποδηλάτων και 21 κλοπές μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, τα οποία ήταν σταθμευμένα, είτε σε αύλειους χώρους οικιών, είτε σε δημόσια σημεία της πόλης. Στη συνέχεια, μεταπωλούσαν τα κλοπιμαία, είτε μέσω αγγελιών σε ιστοσελίδες διαδικτύου είτε σε ιδιώτες, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

Στην κατοχή των δραστών και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην υπαίθρια κρύπτη που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν τα κλεμμένα κοσμήματα, που αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη του καταστήματος καθώς και ένα κουτί με 23 φυσίγγια, μία κυνηγετική ζώνη με 26 φυσίγγια και δύο κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ η έρευνα ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

ADVERTISING

SHARE: