Εξάρθρωση κυκλώματος πορτοφολάδων στο καρναβάλι της Πάτρας και κατάσχεση παράνομων ποτών

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στην Δυτική Ελλάδα κατά το τριήμερο της Αποκριάς-Βεβαιώθηκαν 732 τροχονομικές παραβάσεις, ενώ κατασχεθήκαν 10.094 προϊόντα παραεμπορίου, 2.067 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών και εξαρθρώθηκε 5μελής σπείρα που διέπραττε κλοπές κινητών εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό στην Πάτρα

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, έλαβε αυξημένα μέτρα, κατά την περίοδο των Καρναβαλικών εκδηλώσεων και της Καθαράς Δευτέρας, εφαρμόζοντας ειδικό σχεδιασμό.

Κατά την κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων ιδίως στην Πάτρα, αλλά και στις υπόλοιπες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας, από την περασμένη Παρασκευή έως και την Καθαρά Δευτέρα, ελήφθησαν αυξημένα αστυνομικά μέτρα και πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι, για αποτροπή κλοπών, διακίνησης ναρκωτικών και καταπολέμησης του παρεμπορίου.

Ταυτόχρονα, ελήφθησαν και αυξημένα μέτρα Τροχαίας, τόσο για την ασφαλή προσέλευση και αναχώρηση των επισκεπτών, όσο και για την ομαλή διεξαγωγή των ΚαρναβαλικώνΕκδηλώσεων και την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Ακαρνανίας και Αιτωλίας σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας.

Ειδικότερα, οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στη Δυτική Ελλάδα είχαν τα εξής αποτελέσματα:

- Ελέχθησαν: 4.096 άτομα,

- Προσήχθησαν: 267 άτομα στις αστυνομικές υπηρεσίες.

- Συνελήφθησαν : 58 άτομα, από τα οποία, 26 άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, 13 για παρεμπόριο, οκτώ για κλοπές και 11 άτομα για λοιπά αδικήματα.

- Βεβαιώθηκαν 732 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 62 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.

Σε ότι αφορά ειδικότερα, την Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι είχαν τα εξής αποτελέσματα:

- Ελέχθησαν: 1.258 άτομα,

- Προσήχθησαν: 149 άτομα στις αστυνομικές υπηρεσίες.

- Συνελήφθησαν : 41 άτομα, από τα οποία, 19 για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, 13 για παρεμπόριο, πέντε για κλοπές και τέσσερα άτομα για λοιπά αδικήματα.

- Βεβαιώθηκαν 186 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 31 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.

Κατασχέθηκαν:

Α. Ναρκωτικά:

- 51 γραμμάρια κάνναβης,

- 3,7 γραμμάρια κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης και

- Μικροποσότητα κοκαΐνης

Β. Παρεμπόριο – Τελωνειακός Κώδικας:

- 10.094 είδη καρναβαλιού όπως σφυρίχτρες, καπέλα, αφροί και μάσκες,

- 2.067 φιάλες ποτών.

Από ειδική ομάδα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εξαρθρώθηκε πενταμελής σπείρα, που αποτελούνταν από τρεις Αλγερινούς ηλικίας 17, 22 και 27 ετών και δύο Ελληνίδες ηλικίας 23 και 21 ετών, οι οποίοι κατά το τριήμερο του Καρναβαλιού στην Πάτρα, εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό, αφαιρούσαν κινητά τηλέφωνα και πορτοφόλια ανυποψίαστων πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες φέροντας σακίδια πλάτης, προσκολλούσαν σε διερχόμενους πολίτες και προσποιούμενοι ότι παραπατούν έπεφταν πάνω τους προσπαθώντας να αφαιρέσουν αντικείμενα.

Από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, έχουν ταυτοποιηθεί 7 περιπτώσεις κλοπών, που διέπραξε η σπείρα, ενώ έχουν κατασχεθεί 15 κινητά τηλέφωνα και δύο συσκευές φόρτισης κινητών ( powerbank ).

Από τους αστυνομικούς του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, το τριήμερο του Καρναβαλιού στην Πάτρα, συνελήφθησαν 13 δράστες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν συνολικά, σε δεκαεπτά υποθέσεις παραεμπορίου, περισσότερα από 10.000 καρναβαλικά είδη, όπως καπέλα, σφυρίχτρες και αφρούς, καθώς και περίπου 2.000 φιάλες ποτών.

Επιπλέον, σε βάρος όλων των συλληφθέντων επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα από τους αστυνομικούς του Β Αστυνομικού Τμήματος Πατρών.

Υπενθυμίζεται, ότι και σήμερα εξακολουθούν να λαμβάνονται αυξημένα μέτρα Τροχαίας, τόσο στην νέα Εθνική Οδό Πατρών - Αθηνών όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο για την ασφαλή επιστροφή των επισκεπτών.

ADVERTISING

SHARE: