Εκτός φυλακής ο Ντίνος Μιχαηλίδης

Εκτός φυλακής ο Ντίνος Μιχαηλίδης

Ο πρώην υπουργός Κύπρου καταδικάστηκε σε 15 έτη κάθειρξης για "μίζα" σε εξοπλιστικά προγράμματα. Μόλις λίγους μήνες μετά, αποφυλακίζεται με όρους, επικαλούμενος λόγους υγείας

Εκτός φυλακής είναι πλέον ο πρώην υπουργός Κύπρου Ντιπνος Μιχαηλίδης, ο οποίος πριν μόλις μερικούς μήνες καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών για “μίζες” σε εξοπλιστικά προγράμματα.

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών με πλειοψηφία 3-2, αποφάσισε την αποφυλάκιση του καταδικασθέντα υπουργού με την καταβολή εγγύησης ύψους 700.000 ευρώ, κάνοντας δεκτή σχετική αίτησή του.

Επίσης του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου απο την Ελλάδα και εμφάνισης 2 φορές το μήνα στο ΑΤ της περιοχής του. Βασικοί λόγοι για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής υπήρξαν η ηλικία του (80 ετών)  και η βεβαρημένη υγεία του.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης εχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών για την υπόθεση των «χρυσών μιζών» από την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR M1 επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Για την ίδια υπόθεση το Τριμελές Εφετείο Κακουγημάτων καταδίκασε τον γιο του Κυπρίου υπουργού, Μιχάλη, ενώ επέβαλε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον 12 έτη στον πρώην σύμβουλο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Αν. Σοφό. Η σύζυγος του, Μαρία Σοφού, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών, ενώ σε ισόβια κάθειρξη και 17 έτη καταδικάστηκε ο καταζητούμενος επιχειρηματίας Φουαντ Αλ Ζαγιάντ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας οι καταδικασθέντες διευκόλυναν τη διακίνηση μεγάλου χρηματικού ποσού εκατομμυρίων ευρώ προερχόμενων από τον καταζητούμενο συγκατηγορούμενο του Αλ Ζαγιάντ, τα οποία μέσω τριών υπεράκτιων εταιριών και λογαριασμών είχαν τελικό αποδέκτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, το 1997 εξυπηρέτησε τον Έλληνα πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας μεταφέροντάς του χρήματα ακόμη και σε βαλίτσες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα