ΕΛ.ΑΣ. – Europol εξάρθρωσαν κύκλωμα διακίνησης και εργασιακής εκμετάλλευσης μεταναστών

default image

Η ΕΛ.ΑΣ. συμμετείχε σε κοινή επιχείρηση για την αποδόμηση οργανωμένων εγκληματικών δικτύων που εμπλέκονται σε υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση. Η Ελλάδα συμμετείχε στην επιχείρηση στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου Δράσης EMPACT.

Σε κοινή επιχείρηση για την αποδόμηση οργανωμένων εγκληματικών δικτύων που εμπλέκονται σε υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση  συμμετείχε η Ελληνική Αστυνομία, με τη συνδρομή του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου Δράσης της προτεραιότητας “EMPACT- Trafficking in Human Beings (THB)” της Europol και στην ελληνική επικράτεια διήρκησε από 14 έως 19 Μαΐου 2018.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν 28 χώρες, πραγματοποιήθηκαν κοινές ημέρες δράσης, στο πλαίσιο των οποίων ελέχθησαν πάνω από 39.000 άτομα και 12.900 οχήματα.

Συνελήφθησαν συνολικά 57 άτομα για αδικήματα σχετικά με την παράνομη διακίνηση ανθρώπων και την παράτυπη μετανάστευση, ενώ εντοπίστηκαν 379 πιθανά θύματα παράτυπης διακίνησης.

Σε ό ,τι αφορά στην ελληνική επικράτεια, από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή του Σώματος Επιθεώρησης, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.426 έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε χώρους αγροτικών δραστηριοτήτων, πτηνοτροφικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, σε χώρους κατασκευαστικών δραστηριοτήτων κλπ.

Στο πλαίσιο των κοινών επιχειρήσεων, ελέγχθηκαν συνολικά 5.984 άτομα, ενώ βεβαιώθηκαν 46 παραβάσεις και συγκεκριμένα, 9 για παράνομη απασχόληση και 37 για φορολογικές παραβάσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα