ΕΛ.ΑΣ.: Ήθελαν να σκοτώσουν τον Ζαφειρόπουλο

ΕΛ.ΑΣ.: Ήθελαν να σκοτώσουν τον Ζαφειρόπουλο
Άγνωστοι δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού στα Εξάρχεια,(ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ) Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 Eurokinissi

Σε εξέλιξη οι επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας για τη στυγερή δολοφονία -Ο 32χρονος κατηγορούμενος για το φόνο επιχείρησε να βρει καταφύγιο σε καταυλισμούς Ρομά στην Κόρινθο και στην Πάτρα αλλά δεν τα κατάφερε

Στη εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, που έγινε μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού, στις 12 Οκτωβρίου, έφτασε η αστυνομία, ενώ αυτή την ώρα γίνονται οι επίσημες ανακοινώσεις από τον Διοικητή της Ασφάλειας Αττικής και τον εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ.

Ο δράστης είχε εντοπιστεί στις 28 Οκτωβρίου στην Πάτρα, προσαχθεί και συλληφθεί στη συνέχεια ως δραπέτης φυλακών ένας 32χρονος Αλβανός στην προσπάθειά του να κρυφτεί στην περιοχή και ενδεχομένως να διαφύγει από την χώρα, αφού είχε καταλάβει ίσως ότι η Αστυνομία βρισκόταν στα ίχνη του.

Μάλιστα, στην προσπάθειά του να κρυφτεί είχε περάσει και από άλλους καταυλισμούς στην Κόρινθο ενώ συνεχώς οι αστυνομικοί τον έψαχνα στους καταυλισμούς Ρομά και χρειάστηκε να κοιμηθούν πολλά βράδια στα χωράφια και σε μουσαμάδες, ακολουθώντας την πορεία του δράστη, ενδεικτικό της υπερπροσπάθειας που κατέβαλαν οι αστυνομικοί.

Το συγκεκριμένο άτομο εξετάστηκε για συμμετοχή στην υπόθεση δολοφονίας σε βάρος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και πλέον οι Αρχές γνωρίζουν ότι ο άνθρωπος που έχουν υπό κράτηση είναι ο αυτός που πυροβόλησε, είναι ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας σε βάρος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο ίδιος αφού ομολόγησε, ισχυρίστηκε όμως ότι δεν εξελίχτηκε όμως πως η πρόθεσή του ήταν ο τραυματισμός για εκφοβισμό, με μοιραία όμως αποτελέσματα για το θύμα. Αυτό οι αστυνομικοί δεν το δέχονται και το θεωρούν φτηνή δικαιολογία, αφού η βολή έγινε από το ένα μέτρο με ένα TOKAREV των 7,65 χιλιοστών και σημάδεψε ευθέως τον κορμό του σώματος του θύματος, πιθανόν όταν έλαβε αρνητική απάντηση στην απόπειρα εκβιασμού του.

Το συγκεκριμένο άτομο φέρεται να είχε εμπλακεί και στο περιστατικό των πυροβολισμών στην Πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα τη νύχτα της 20ης Σεπτεμβρίου, όπου είχε γίνει επεισόδιο μεταξύ παρέας Αλβανών-Ρομά για το ποτό και για μια γυναίκα που είχε σαν αποτέλεσμα των τραυματισμό ενός 17χρονου και ενός 27χρονου. Η βαλλιστική τον πρόδωσε αμέσως όπως πρόδωσε και την ευκολία με την οποία πυροβολεί.

Παράλληλα, οι Αρχές έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό και των συνεργών του. Ο δεύτερος δράστης θεωρούν οι Αρχές πως έχει ήδη διαφύγει στην Αλβανία, μία χώρα που δεν φημίζεται για την συνεργασία της με τις ελληνικές Αρχές, ενώ θεωρούν πως η ηθικοί αυτουργοί είναι οι ομοεθνείς του σκληροί κακοποιοί και γνωστοί από την υπόθεση του μακελειού σε μπαρ του μικρολίμανου τον Νοέμβριο του 2014, όπου ένας από αυτούς είχε αφήσει πίσω του 17 τραυματίες, γαζώνοντας με καλάσνικοφ το νυχτερινό κέντρο γιατί δεν φωτογραφήθηκε μαζί του μία κοπέλα του μαγαζιού.

Το συγκεκριμένο άτομο μαζί με τους συνεργούς του, που αποτελούσαν μία πολύ σκληρή σπείρα μαστροπών, εκβιαστών και μπράβων, την ίδια εποχή βρίσκονται πρωταγωνιστές και σε μία απόπειρα δολοφονίας σε βάρος δικηγόρου στην Πεντέλη ο οποίος τυγχάνει να ήταν ο δικηγόρος του αντίδικου του πελάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και εκπροσώπου της Energa.

Οι τρεις σκληροί κακοποιοί συνελήφθησαν τότε και είναι στην φυλακή για πολλά χρόνια και για πλήθος κακουργηματικών πράξεων, ενώ έχουν υποδείξει ως ηθικό αυτουργό και εντολέα τους για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου τον πελάτη του Ζαφειρόπουλου.

Πρόσφατα, πληροφορίες από τις φυλακές ήθελαν να τον έχουν προσεγγίσει και να τον εκβιάζουν να πάρουν χρήματα για να πάρουν πίσω και την κατάθεσή τους αφού πλησιάζει η εκδίκαση αυτής της υπόθεσης, όμως δεν το κατάφεραν.

Έτσι, στράφηκαν στη συμμορία των κακοποιών ομοεθνών τους στην Καλλιθέα, (όχι ιδιαίτερα έμπειρων και μάλλον «ατζαμήδων») για έναν νέο γύρο εκβιασμού, αυτή την φορά στον δικηγόρο του εκπροσώπου της Energa, τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Τι είναι αυτό που «έκαψε» τον Αλβανό-Ρομά δραπέτη

Από νωρίς οι Αρχές φαίνεται πως είχαν μία εικόνα προς τα που να στραφούν από δύο βασικά στοιχεία.

Αυτά που άφησαν πίσω τους οι δράστες στις σημειώσεις του θύματος και την κατάθεση του συνεργάτη του που ανέφερε τι ρωτούσαν οι δράστες και για ποια υπόθεση επέμειναν να δείχνουν ενδιαφέρον και το βαλλιστικό αποτύπωμα που άφησαν πίσω τους, αφού η Ασφάλεια είχε στη διάθεσή της την βολίδα που στέρησε την ζωή του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου η οποία και παρέπεμπε βαλλιστικά στο περιστατικό της Πλατείας Δαβάκη στην Καλλιθέα.

Άρα οι Αρχές ήξεραν που να στραφούν. Στη συνέχεια και αφού πρώτα ακολούθησαν μια σειρά από σενάρια που δεν εδράζονταν παρά μόνο αυτό της υπόθεσης που είχε αναλάβει το δικηγορικό γραφείο του Μ. Ζαφειρόπουλου, κατάφεραν να εντοπίσουν κλήση του 32χρονου Αλβανού τον οποίο είχαν στοχοποιήσει οι Αρχές, η οποία πραγματοποιήθηκε από καταυλισμό Ρομά στην Πάτρα που βρήκε καταφύγιο προς μία γυναίκα και αναφέρθηκε στην γλώσσα του στο όνομα του Ζαφειρόπουλου. Η κλήση αυτή δεν έγινε από το δικό του κινητό τηλέφωνο που είχε φροντίσει να πετάξει αμέσως μετά την πράξη του όπως και το όπλο, αλλά από άλλο κινητό τηλέφωνο που φρόντισε να προμηθευτεί από τον κύκλο του.

Πλέον, στην Ασφάλεια ήταν σίγουροι για τον βαθμό εμπλοκής του συγκεκριμένου ατόμου, και πραγματοποίησαν στις 28 Οκτωβρίου μία αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία τον εντόπισαν και προχώρησαν στην προσαγωγή του.

Ετοίμαζαν κάτι μεγάλο από το κρησφύγετο τους στην Καλλιθέα

Στο διαμέρισμα του 32χρονου στην Καλλιθέα που ζούσε μαζί με τον συνεργό του που διέφυγε και κάποιους άλλους Αλβανούς-Ρομά, αφού χαρακτηρίζεται από τους αστυνομικούς ως «κοινόβιο», βρέθηκε ένα πλήρες οπλοστάσιο αποτελούμενο από πιστόλια και βαρέα αυτόματα όπλα όπως καλάσνικοφ, ακόμη και εκρηκτικά και έτσι ένα άλλο σκέλος της έρευνας γίνεται για να διαπιστωθεί τι είχαν σκοπό να πράξουν με όλο αυτό το βαρύ οπλοστάσιο και αν ετοίμαζαν μπαράζ ενόπλων ληστειών, χτυπήματα εκβιασμού σε μαγαζιά κλπ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα