Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Γιώργος Σαρρής

Ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γιώργος Σαρρής, στην έξοδό του από το  γραφείο του ειδικού ανακριτή σε θέματα διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015, όπου κατέθεσε 
αναφορικά με τη φερόμενη "εγκληματική οργάνωση" στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
Ο πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γιώργος Σαρρής, στην έξοδό του από το γραφείο του ειδικού ανακριτή σε θέματα διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015, όπου κατέθεσε αναφορικά με τη φερόμενη "εγκληματική οργάνωση" στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) EUROKINISSI

Μετά από πολύωρη απολογία, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, αφέθηκε ελεύθερος, αλλά με επαχθείς σε βάρος του περιοριστικούς όρουυς. Αύριο αναμένεται να απολογηθεί για την υπόθεση της αποκαλούμενης "εγκληματιικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο", ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Β. Μμαρινάκης

Με επαχθέστατους περιοριστικούς όρους, αφέθηκε ελεύθερος μετά την πολύωρη απολογία του ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, στον οποίο αποδίδεται ρόλος διευθυντή στην εγκληματιική οργάνωση, που -κατά την κατηγορία- κινείτο γύρω από τους χώρους του ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα, ο ανακριτής Διαφθοράς, Γ. Ανρεάδης, που χειρίζεται την υπόθεση, επέβαλε στον κατηγορούμενο τους ότους της καταβολής εγγύησης ύψους 50.000 ευρώς, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Ο Γ. Σαρρής βρέθηκε για περισσότερες από πέντε ώρες ενώπιον του δικαστικού λειτουργού προκειμένου να καταθέσει τις εξηγήσεις του γύρω από τις βαρύτατες κατηγορίες που του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε ότι διέπραξε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη, παρά το γεγονός ότι σε αυτό αποδίδονται τα κακουργήματα της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, της απόπειρας εκβίασης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος και κατ' εξακολούθηση και της δωροδοκίας - δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πληροροφορίες αναφέρουν πως αύριο, Πέμπτη, έχει κληθεί προκειμένου να απολογηθεί για αντίστοιχες πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκης.

Παρά τη φημολογία ότι σήμερα επρόκειτο να καταθέσει, μέσω των συνηγόρων του, αίτηση εξαίρεσης σε βάρος του ανακριτή Ανδρεάδη, τελικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αν και δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κάτι τέτοιο να συμβεί αύριο, προτού ξεκινήσει η κρίσιμη απολογία.

ADVERTISING

SHARE: