Ελληνοαμερικανική: Παραδόθηκε ο σύντροφος της 23χρονης και μάρτυρας υπεράσπισης του Ε.Α.

Ελληνοαμερικανική: Παραδόθηκε ο σύντροφος της 23χρονης και μάρτυρας υπεράσπισης του Ε.Α.
Επίθεση στα γραφεία της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης στο Κολωνάκι Eurokinissi

Συνοδεία δικηγόρου του παρουσιάστηκε στη ΓΑΔΑ και συνελήφθη 52χρονος που υπήρξε και μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη του Επαναστατικού Αγώνα. Υποστήριξε ότι εκείνος νοίκιαζε το διαμέρισμα όπου έγινε η έρευνα για την 23χρονη σύντροφό του καθώς και ότι είναι δικό του το όπλο που βρέθηκε, οι σφαίρες και το αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει αρχίσει και αποκτά για τις Αρχές η υπόθεση των εμπλεκομένων στην επίθεση που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης στο Κολωνάκι, επί της οδού Μασσαλίας, όπου ομάδα αντιεξουσιαστών έσπασε την τζαμαρία της εισόδου και πέταξε τρικάκια με συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ οι συλληφθέντες χτύπησαν και αφαίρεσαν και το τσαντάκι μέσης του φύλακα που είχε χρήματα και προσωπικά του έγγραφα.

Χθες το μεσημέρι εμφανίστηκε συνοδεία δικηγόρου του ο 52χρονος που φέρεται ως επικεφαλής της συγκεκριμένης ομάδας αντιεξουσιαστών, έχει πλούσια και πολυετή αντιεξουσιαστική δράση και έχει υπάρξει μάρτυρας υπεράσπισης των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης του Επαναστατικού Αγώνα.

Ο 52χρονος παραδόθηκε, αφού είπε στους αστυνομικούς πως το σπίτι στο οποίο έκαναν κατ’ οίκον έρευνα για την 23χρονη σύντροφό του, είναι δικό του, εκείνος το νοικιάζει και τα ευρήματα που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν είναι επίσης δικά του και συγκεκριμένα το πιστόλι μάρκας GLOCK, δύο γεμιστήρες, 100 σφαίρες των 9 mm, αλεξίσφαιρο γιλέκο, θήκη όπλου χειρός και τρεις αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Ο 52χρονος μετά από αυτή την ομολογία συνελήφθη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για τον νόμο περί όπλων, χωρίς να εξηγήσει βεβαίως τι τον ήθελε αυτόν τον οπλισμό, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστωθεί αν το όπλο αυτό είναι «καθαρό» ή έχει χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια.

Υπενθυμίζεται, ότι η 23χρονη σύντροφός του που έμενε μαζί του και ένας 26χρονος που φέρεται να ανήκει στη ομάδα αντιεξουσιαστών του 52χρονου, εντοπίστηκαν μετά την επίθεση σε βάρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, στα Εξάρχεια, όπου προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια συνελήφθησαν, αφού ταυτοποιήθηκαν για τη συμμέτοχη τους στο περιστατικό αυτό, καθώς τις κινήσεις τους έχει καταγράψει και το κλειστό κύκλωμα.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία βαριοπούλα, μία κουκούλα τύπου full face , ένα περιλαίμιο, δύο ζευγάρια γάντια, έξι φιάλες με μπογιά και ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής για διακεκριμένες φθορές, ληστεία, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, απείθεια κλπ. αδικήματα και οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα.

Η έρευνα συνεχίζεται και για τους τρεις συλληφθέντες από την Κρατική Ασφάλεια, ωστόσο διακριτικά παρακολουθεί τις εξελίξεις και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα