Ενώπιον της Δικαιοσύνης οι αφοί Κασιδιάρη

Ενώπιον της Δικαιοσύνης οι αφοί Κασιδιάρη
NIKOS LIBERTAS / SOOC

Προκειμένου να αποφασιστεί η άρση ασυλίας ή μη του Ηλία Κασιδιάρη ο Άρειος Πάγος διαβίβασε στη Βουλή δικογραφία για την επίθεση του χρυσαυγίτη βουλευτή κατά κάμεραμαν. Την ίδια ώρα, στο Στρατοδικειο θα δικαστεί μετά από αναίρεση ο αδελφός του, Αλέξανδρος, για παράβαση του νόμου περί όπλων

Η οικογένεια Κασιδιάρη, και συγκεκριμένα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, και ο αδελφός του Αλέξανδρος, απασχόλησαν και πάλι την ελληνική Δικαιοσύνη με δύο δικογραφίες που τους αφορούν.

Αναφορικά με το βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε στην Βουλή δικογραφία προκειμένου να αποφασίσει για την άρση ή μη της ασυλίας του και την παραπομπή του σε δίκη για το αδίκημα της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης.

Η δικογραφία έχει να κάνει με την αήθη συμπεριφορά του Ηλ. Κασιδιάρη τον Οκτώβριο του 2013 στην πρώην Σχολή Ευελπίδων μετά την απολογία, οπότε και είχε στραφεί κατά δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ, σπρώχνοντας μάλιστα έναν κάμεραμαν.

Σχετικά με τη νέα άρση της ασυλίας του ο Ηλίας Κασιδιάρης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Μέσα σε τρία χρόνια κοινοβουλευτικής παρουσίας έχουμε σπάσει όλα τα ρεκόρ άρσεων ασυλίας, μας έχουν κλείσει παράνομα στη φυλακή με άνωθεν πολτικές εντολές και οι διώξεις εις βάρος μας συνεχίζονται, παρ' όλα αυτά το διεφθαρμένο, μνημονιακό καθεστώς αδυνατεί να περιορίσει τον αληθή, πολιτικό λόγο της Χρυσής Αυγής".

Στο Στρατοδικείο ο Αλέξανδρος Κασιδιάρης

Όσο για τον αδελφό του βουλευτή, ανθυπολοχαγό των Ειδικών Δυνάμεων, Αλέξανδρο Κασιδιάρη, παραπέμπεται να δικαστεί για δεύτερη φορά -μετά από αναίρεση- στο Αναθεωρητικό Δικαστήριο (Στρατοδικείο) για παράβαση των κανόνων κατοχής όπλου σκοποβολής.

Ο Αλέξανδρός Κασιδιάρης τον Οκτώβριο του 2012 στην Θεσσαλονίκη συνελήφθη να κατέχει σκοπευτικό όπλο, τύπου CZ 9 χιλιοστών και φυσίγγια.

Σύμφωνα με την άδεια κατοχής όπλου, ο ανθυπολοχαγός έπρεπε το CZ 9 να το έχει επάνω του μόνο κατά την διαδρομή από το σπίτι του στο σκοπευτήριο και ανάποδα και ο γεμιστήρας με τα φυσίγγια να ήταν εκτός του όπλου.

Όπως περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες, τις πρώτες πρωινές ώρες ο Αλέξανδρος Κασιδιάρης καθόταν σε γνωστό διανυκτερεύον φαστ φουντ στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης, μαζί με έναν συνάδελφό του, ενώ σε διπλανό τραπέζι καθόταν μια παρέα 4-5 Αλβανών υπηκόων.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, οι δύο παρέες άρχισαν να λογομαχούν και -άγνωστο πως- έπεσαν στο πάτωμα από το τραπέζι όπου καθόταν ο Κασιδιάρης τρεις με τέσσερις σφαίρες.

Οι αστυνομικές αρχές μετά από ελέγχο κατέληξαν στο ότι το σκοπευτικό όπλο τύπου CZ 9 το κατείχε νόμιμα, αλλά είχε παραβιάσει τον περιοριστικό όρο της άδειας οπλοφορίας, που προβλέπει ότι μπορεί να το έχει μαζί του μόνο στο σκοπευτικό κέντρο και στη διαδρομή από και προς αυτό και υπό την προϋπόθεση ότι σφαίρες θα είναι εκτός του όπλου.

Από το πρωτοβάθμιο Στρατοδικείο ο Αλέξανδρος Κασιδιάρης καταδικάστηκε σε φυλάκιση 7 μηνών με αναστολή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: χρυσή αυγή

ADVERTISING

SHARE: