Επί δύο μήνες ξήλωνε καλώδια χαλκού από την υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας

Επί δύο μήνες ξήλωνε καλώδια χαλκού από την υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας

Κατά το παρελθόν η υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας έχει γίνει στόχος από Ρομά και Πακιστανούς για τον χαλκό από τα καλώδια

Συνελήφθη, τα ξημερώματα του Σαββάτου στην υψηλή γέφυρα Χαλκίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ένας 46χρονος Έλληνας, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς κατελήφθη επ’ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς να έχει προβεί στην κοπή καλωδίου ηλεκτροδότησης οδικού δικτύου, με σκοπό να το ιδιοποιηθεί παράνομα.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, προέκυψε ότι ο 46χρονος, το τελευταίο δίμηνο, αφαίρεσε συνολικά περίπου 2.200 μέτρα καλωδίων χαλκού, η αξία των οποίων, μαζί με τις προκληθείσες φθορές, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 60.000 ευρώ!

Σημειώνεται ότι ο 46χρονος προέβαινε αρχικά στην κοπή τμημάτων καλωδίων χαλκού σε ώρες μη λειτουργίας του δικτύου ηλεκτροδότησης και ακολούθως μετέβαινε και τα αφαιρούσε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, προκειμένου να μην γίνεται αντιληπτός.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν 25 μέτρα καλωδίου χαλκού, που βρέθηκαν στην κατοχή του 46χρονου. Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας. Κατά το παρελθόν, η υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας έχει γίνει στόχος πολλές φορές από Ρομά και Πακιστανούς για τον χαλκό από τα καλώδια.

ADVERTISING

SHARE: