Επίθεση στον Παπαδήμο: Την Τρίτη απολογείται ο 29χρονος

Επίθεση στον Παπαδήμο: Την Τρίτη απολογείται ο 29χρονος
Μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων από την Ελληνική Αστυνομία την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017. Ο 29χρονος που φέρεται να σχετίζεται με την αποστολή φακέλων με εκρηκτικούς μηχανισμούς στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο αλλά και σε αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων για συμπληρωματική δίωξη, αναφορικά με τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο σπίτι του στην πλατεία Αττικής και αφού παρουσιάστηκε στο Εφετείο ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή για να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης. Όπως έγινε γνωστό, κατά τη σύλληψή του εξερχόμενος από πολυκατοικία, όπου είχε νοικιάσει διαμέρισμα με τη χρήση πλαστών στοιχείων ταυτότητας, έφερε 3 ταξιδιωτικούς σάκους, τσαντάκι μέσης και σακούλα σκουπιδιών, που μεταξύ άλλων περιείχαν 8 πλαστές ταυτότητες, όπλα, εκρηκτική ύλη. κ.α. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Έλαβε προθεσμία από τον ανακριτή. Ακολούθως θα μεταβεί στην Ευελπίδων και στη συνέχεια σε νοσοκομείο για να εξεταστεί μετά από αίτημά του

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Τρίτη το μεσημέρι, ζήτησε και έλαβε μέσω των συνηγόρων του , ο 29χρονος που συνελήφθη χθες, Σάββατο, για σειρά τρομοδεμάτων, ανάμεσά τους και αυτό που “έσκασε” στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.

Ο νεαρός οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή, που χειρίζεται υποθέσεις τρομοκρατίας και ο οποίος είχε εκδόσει σχετικό ένταλμα σύλληψης. Μεταξύ των υποθέσεων που φέρεται να εμπλέκεται, είναι και το τρομοδέμα στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, αλλά και άλλες αποστολές αντίστοιχων πακέτων στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 29χρονος κρατά αρνητική στάση απέναντι στις ανακριτικές αρχές, υποστηρίζοντας πως δεν έχει καμία σχέση με τα αδικήματα που του έχουν αποδοθεί.

Να σημειωθεί πως αναφορικά με τα όπλα που φέρεται να είχε στην κατοχή του κατά τη σύλληψή του, ο νεαρός αναμένεται να μεταβεί αργότερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να ασκηθεί σε βάρος του σχετική ποινική δίωξη. Στη συνέχεια ο νεαρός κατηγορούμενος δεν αποκλείεται να μεταβεί στο νοσοκομείο, καθώς έχει τραύματα στο πόδι που θα πρέπει να εξεταστούν. Το αίτημα για μεταφορά σε νοσοκομείο έγινε από τον ίδιο, ο οποίος αναφέρει ότι το χτύπημα στο πόδι σημειώθηκε κατά τη σύλληψή του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα