Έβρος: Συνελήφθη το ζευγάρι Κούρδων που μετέφερε στο αυτοκίνητό του 1.600 σφαίρες

ΕΒΡΟΣ-ΓΕΦΥΡΑ ΚΗΠΩΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ / ΤΕΛΩΝΕΙΟ (EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
ΕΒΡΟΣ-ΓΕΦΥΡΑ ΚΗΠΩΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ / ΤΕΛΩΝΕΙΟ (EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Το ανδρόγυνο Κουρδικής καταγωγής και τουρκικής υπηκοότητας επιχείρησε να περάσει με το αυτοκίνητό του από τον συνοριακό σταθμό Καστανιών όπου και ελέγχθηκε από τελωνειακούς με αποτέλεσμα να εντοπιστεί το παράνομο φορτίο του

Φορτίο με 1.600 σφαίρες για πιστόλια και περίστροφα επιχείρησαν να περάσουν από Γερμανία μέσω Ελλάδας στην Τουρκία ένα ζευγάρι Κούρδων, τουρκικής υπηκοότητας.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το απόγευμα στον συνοριακό σταθμό Καστανιών Έβρου, όπου κατά το έλεγχο του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν από τελωνειακούς υπαλλήλους, εντοπίστηκε το παράνομο φορτίο των πυρομαχικών και οι δύο 49χρονοι συνελήφθησαν αμέσως από την Ελληνική Αστυνομία.

Το μόνο που παραδέχτηκαν ήταν προέρχονταν από την Γερμανία και ο τελικός τους προορισμός ήταν η Τουρκία, παραμένει άγνωστο όμως ποιος θα ήταν ο τελικός αποδέκτης, αν θα ήταν δηλαδή μέλη του PKK εντός του τουρκικού εδάφους ή Κούρδοι μαχητές εκτός Τουρκίας, κάτι το οποίο παραμένει υπό έρευνα.

Το ζευγάρι των Κούρδων συνελήφθη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και θα οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συναγερμός στον Έβρο: Αυτοκίνητο μετέφερε 1.600 σφαίρες

ADVERTISING

SHARE: