Εξαπάτησε τους πάντες προσποιούμενη τη διαμεσολαβήτρια για δάνειο

Εξαπάτησε τους πάντες προσποιούμενη τη διαμεσολαβήτρια για δάνειο
Αστυνομία - Φωτό αρχείου Eurokinissi

Εξιχνιάσθηκαν 17 περιπτώσεις απάτης μέσω διαδικτύου. Μέσω αγγελιών σε ιστοσελίδες έπειθε πολίτες ότι μπορούσε να χορηγήσει δάνεια και τους αποσπούσε χρηματικά ποσά ως έξοδα για την έκδοση του δανείου

Εξιχνιάσθηκαν μετά από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, περιπτώσεις απάτης μέσω διαδικτύου που έγιναν σε βάρος πολιτών σε διάφορες περιοχές της χώρας, με την ταυτοποίηση των στοιχείων μίας 38χρονης Ελληνίδας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, η 38χρονη αναρτούσε ψευδείς αγγελίες σε ιστοσελίδες του διαδικτύου, στις οποίες εμφανιζόταν με διάφορες ιδιότητες (διαμεσολαβητής δανείων, εκπρόσωπος εταιρείας ενεχυρυδανεισμού, ιδιώτης επιχειρηματίας) και έπειθε πολίτες για τη δυνατότητα χορήγησης δανείων, αποσπώντας τους διάφορα χρηματικά ποσά ως έξοδα για την έκδοση του δανείου.

Η αποστολή των χρημάτων γινόταν μέσω ταχυδρομικής αλληλογραφίας είτε σε τραπεζικούς λογαριασμούς άλλων παθόντων με διάφορα προσχήματα που χρησιμοποιούσε, ενώ είχε δημιουργήσει πλήθος λογαριασμών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, για να επικοινωνεί προσποιούμενη διαφορετικά πρόσωπα. Όπως διαπιστώθηκε, το χρονικό διάστημα από το Μάιο του 2017 έως και το Φεβρουάριο του 2018, ενέχεται σε 17 περιπτώσεις απάτης σε βάρος πολιτών, αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.290 ευρώ.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή της 38χρονης και σε άλλα παρόμοια αδικήματα. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα