Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης κάνναβης στην Αθήνα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης κάνναβης στην Αθήνα

Συνελήφθησαν οκτώ μέλη της σπείρας-Κατασχέθηκαν περισσότερα από 105 κιλά κάνναβης, μεγάλα χρηματικά ποσά και ζυγαριές ακριβείας

Εξαρθρώθηκε, από την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διακινούσαν μεγάλες ποσότητες κάνναβης σε περιοχές του κέντρου Αθηνών και της Δυτικής Αττικής.

Συνελήφθησαν στο Αιγάλεω, στους Αγίους Αναργύρους και στον Κολωνό, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και με την συνδρομή αστυνομικών σκύλων, 8 άτομα, ηλικίας από 22 έως 33 ετών, μέλη του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τέσσερις Έλληνες και τέσσερις Αλβανούς.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για παράβαση της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της σπείρας είχαν συστήσει, τουλάχιστον από τις αρχές του 2017, εγκληματική οργάνωση με συγκεκριμένη δομή και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, αρχηγικό μέλος του κυκλώματος ήταν ο 27χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος λάμβανε όλες τις αποφάσεις για την προμήθεια των ναρκωτικών, τον τρόπο και τον τόπο διάθεσης καθώς και την τιμή πώλησης αυτών, ενώ επιπλέον συνέλεγε και τα χρήματα από τις αγοραπωλησίες. Ακόμη, υπαρχηγοί της οργάνωσης, οι οποίοι είχαν εποπτικό ρόλο ώστε να περαιώνονται οι αγοραπωλησίες,  ήταν οι δύο Αλβανοί, ηλικίας 31 και 33ετών. 

Από τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, μερικοί είχαν μισθώσει κατοικίες για την απόκρυψη της κάνναβης, άλλοι διευκόλυναν και λάμβαναν μέτρα αποφυγής αστυνομικών ελέγχων ενώ άλλοι  διακινούσαν  και προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες.

Χαρακτηριστικό της δράσης της οργάνωσης ήταν το γεγονός ότι είχαν αναπτύξει κωδικοποιημένους τρόπους επικοινωνίας για τα ναρκωτικά, τα χρηματικά ποσά και τα ονόματα τους, λάμβαναν διαρκώς μέτρα προφύλαξης και αποφυγής αστυνομικών ελέγχων, ενώ τέλος άλλαζαν με μεγάλη συχνότητα τα σημεία παράδοσης των ναρκωτικών.

Από τις έρευνες σε 7 οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, ποσότητα κάνναβης βάρους 105 κιλών και 110 γραμμαρίων, 12.302 ευρώ, 500 Λεκ Αλβανίας, 4 ηλεκτρικές ζυγαριές, 26 κινητά τηλέφωνα, 3 Ι.Χ. αυτοκίνητα, 3 μοτοσυκλέτες, ένα πιστόλι ρέπλικα και ένα μαχαίρι.

Επιπλέον συνελήφθη ένας 27χρονος Αλβανός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση με ποινή κάθειρξης 10 ετών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Επισημαίνεται ότι η πλειοψηφία των μελών είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για παραβάσεις όμοια αδικήματα και είχαν εκτίσει ποινή φυλάκισης ενώ επιπλέον ο 27χρονος είχε κατηγορηθεί και για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα