Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών από την Ελλάδα στην Μ. Βρετανία

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI EUROKINISSI

Τρία εργαστήρια κατάρτισης πλαστών εγγράφων σε ολόκληρη την Αττική – Το κύκλωμα λειτουργούσε κυρίως από τον Ιούνιο, ενώ η εξάρθρωσή του έγινε μετά από συνεργασία της Ασφάλειας Αττικής με την βρετανική NCA

Εξαρθρώθηκε ύστερα από συνεργασία της Ασφάλειας Αττικής με την βρετανική Εθνική Εγκληματολογική Υπηρεσία NCA, οργανωμένο κύκλωμα με διεθνή δράση στην κατάρτιση πλαστών εγγράφων και τη διακίνηση παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα, σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης και κυρίως στη Μ. Βρετανία.

Από τις Αρχές συνελήφθησαν 24 άτομα στην πλειονότητά τους Ιρανοί, όπως και ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος, ενώ εντοπίστηκαν τρία εργαστήρια κατάρτισης πλαστών εγγράφων σε ολόκληρη την Αττική.

Η «ταρίφα» για Μεγάλη Βρετανία ήταν 13.000 ευρώ το άτομο και ήταν ο πιο ακριβός προορισμός λόγω των εξαιρετικά αυστηρών ελέγχων που εφαρμόζονται για την δίωξη της παράνομης μετανάστευσης στη χώρα αυτή και ανάλογα με τον προορισμό δηλαδή αν ήταν άλλη χώρα της Βόρειας Ευρώπης το κόστος κυμαινόταν από 5.000-13.000 ευρώ. Όλα τα ταξίδια γίνονται αεροπορικώς.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε πως έχουν διακινηθεί μέσω αυτού του κυκλώματος το τελευταίο 5μηνο, τουλάχιστον 100 παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες, στην πλειονότητά τους Ιρανοί, Σύροι και Αφγανοί. Επίσημη παρουσίαση για την υπόθεση αυτή θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

ADVERTISING

SHARE: