Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που έφερνε από την Βουλγαρία χημικούς διαλύτες για νόθευση καυσίμων

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που έφερνε από την Βουλγαρία χημικούς διαλύτες για νόθευση καυσίμων

Ελήφθησαν δείγματα από τους χημικούς διαλύτες και τις δεξαμενές του πρατηρίου καυσίμων που κατέληξαν οι ποσότητες αυτές ώστε να αποσταλούν για εξέταση

Από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Τελωνείων, εξαρθρώθηκε κύκλωμα, τα μέλη του οποίου εισήγαγαν από την Βουλγαρία χημικούς διαλύτες για τη νόθευση καυσίμων.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ηλικίας 24 και 27 ετών και δύο αλλοδαποί ηλικίας 45 και 58 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση του εθνικού τελωνειακού κώδικα, λαθρεμπορία υγρών καυσίμων και για παραβάσεις της νομοθεσίας για την οργάνωση της αγοράς πετρελαιοειδών.

Ειδικότερα ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας εντόπισαν σε περιοχή της Αττικής βυτιοφόρο όχημα το οποίο έχοντας ως προπομπό ένα άλλο Ι.Χ. φορτηγό κατέληξε σε χώρο στάθμευσης πρατηρίου καυσίμων.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που έφερνε από την Βουλγαρία χημικούς διαλύτες για νόθευση καυσίμων

Στις έρευνες που ακολούθησαν στα οχήματα και στο πρατήριο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 23.480 κιλά χημικοί διαλύτες, πιστόλι, δύο καραμπίνες, 61.680 ευρώ, τρεις φιάλες περιέχουσες πιθανόν χημικούς διαλύτες καθώς επίσης, το βυτιοφόρο και το Ι.Χ. φορτηγό.

Υπολογίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι από την κατασχεθείσα ποσότητα διαλυτών ανέρχονται στο ποσό των 28.478 ευρώ. Σημειώνεται ότι από την Διεύθυνση Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων ελήφθησαν δείγματα από τους χημικούς διαλύτες και τις δεξαμενές του πρατηρίου καυσίμων τα οποία θα αποσταλούν για εξέταση.

Οι συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ADVERTISING

SHARE: