Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εισήγαγε από τη Βουλγαρία χημικά για νόθευση καυσίμων

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εισήγαγε από τη Βουλγαρία χημικά για νόθευση καυσίμων
κύκλωμα εισήγαγε χημικά από τη Βουληαρία για νόθευση καυσίμων κύκλωμα εισήγαγε χημικά από τη Βουληαρία για νόθευση καυσίμων

Κατασχέθηκαν σχεδόν 20 τόνοι χημικών διαλυτών- Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι ανέρχονται σε 24.583 ευρώ

Εξαρθρώθηκε από την Οικονομική Αστυνομία σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων, κύκλωμα, που εισήγαγε στη χώρα μας από τη Βουλγαρία, χημικούς διαλύτες με σκοπό τη νόθευση καυσίμων.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν 4 Βούλγαροι, μέλη του κυκλώματος, ηλικίας από 32 έως 58 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού κώδικα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμα ο ιδιοκτήτης της εταιρίας, που φέρεται ότι θα παραλάμβανε το εμπόρευμα.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας εντόπισαν στην περιμετρική οδό Πατρών, τράκτορα με επικαθήμενο, ο οποίος είχε εισέλθει στη χώρα μας από τη Βουλγαρία καθώς και ένα πολυτελές τζιπ που λειτουργούσε ως προπομπός.

Σε έρευνα που επακολούθησε στον τράκτορα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 26 δεξαμενές, χωρητικότητας 1.000 λίτρων η κάθε μία, οι οποίες περιείχαν συνολικά 19.680 κιλά χημικών διαλυτών, ενώ από τα παραστατικά που υπεδείχθησαν προέκυψε ότι η εταιρία που επρόκειτο να τα παραλάβει ήταν ανύπαρκτη.

Κατασχέθηκαν τα δυο μεταφορικά μέσα, 950 ευρώ, 2.600 λεβ καθώς και έγγραφα στα οποία φαίνεται ότι η ως άνω εταιρία έχει παραλάβει παρόμοιο εμπόρευμα, για ακόμη τρεις φορές μέσα στο 2018.

Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για τις κατασχεθείσες ποσότητες των χημικών διαλυτών ανέρχονται σε 24.583 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ ελήφθη δείγμα από το αρμόδιο Τελωνείο προκειμένου να αποσταλεί προς εξέταση.

undefined

undefined

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα