Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης κοκαΐνης

Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης κοκαΐνης

Για τη μεταφορά των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητο με ειδικά μετασκευασμένο χώρο (κρύπτη)

Εξαρθρώθηκε, από τη Δίωξη Ναρκωτικών εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε στην Ελλάδα, σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης, τις οποίες στη συνέχεια διακινούσε στο εσωτερικό της χώρας. Απογευματινές και βραδινές ώρες της Κυριακής, μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν στην Αθήνα, στα Άνω Πατήσια και στον Κολωνό τέσσερα μέλη της οργάνωσης, τρεις Αλβανοί, άνδρες ηλικίας 32 και 34 ετών και μία 27χρονη γυναίκα, καθώς και ένας 50χρονος Έλληνας. Αναζητούνται άλλοι δυο Αλβανοί μέλη της οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση των Νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων. Ως προς το χρονικό της υπόθεσης πρόκειται για εγκληματική οργάνωση, που εισήγαγε από την Λατινική Αμερική, κοκαΐνη, μέσω ευρωπαϊκών χωρών, μάλλον από Ολλανδία και με φορτηγά διακινούσε στο εσωτερικό της χώρας μας, μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης.

Η Δίωξη κατάφερε μετά από συστηματικές έρευνες από τον περασμένο Φεβρουάριο μέχρι σήμερα, να ταυτοποιήσει τα μέλη της οργάνωσης, να εντοπίσει τους χώρους απόκρυψης και διακρίβωσε τον τρόπο και τη μεθοδολογία δράσης τους. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι εμπλεκόμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης (modus operandi), και με διακριτούς ρόλους ως προς την επαφή με τους προμηθευτές, τη νόθευση, την μεταφορά, την απόκρυψη και τη διακίνηση της κοκαΐνης. Σημειώνεται ότι για τη μεταφορά των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητο με ειδικά μετασκευασμένο χώρο (κρύπτη). Στο πλαίσιο των ερευνών σε σπίτια, χώρους και οχήματα συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοκαΐνη βάρους περίπου 3,5 κιλών, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 102 γραμμαρίων, σκόνη κατάλληλη για τη νόθευση κοκαΐνης, βάρους 784 γραμμαρίων, 43.600 ευρώ, ένα πιστόλι, τρία αυτοκίνητα, κινητά τηλέφωνα και μία ηλεκτρονική ζυγαριά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία

ADVERTISING

SHARE: