Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών που «χτυπούσε» αποθήκες και οχήματα σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο

Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών που «χτυπούσε» αποθήκες και οχήματα σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο
Φωτό Αρχείου. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ ) Ευρωκίνηση

Συνελήφθησαν δύο Ρομά, εκ των οποίων ένας ανήλικος και εξιχνιάσθηκαν 19 περιπτώσεις

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Μεγάρων, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές από οικίες, αποθήκες και αυτοκίνητα στην περιοχή των Μεγάρων και της Νέα Περάμου.

Ειδικότερα, από τον περασμένο Ιανουάριο στην περιοχή των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, διαπιστώθηκαν κρούσματα κλοπών, οι οποίες μεταξύ τους εμφάνιζαν ομοιότητες αναφορικά με τους δράστες και τον τρόπο τέλεσης. Για τον λόγο αυτό, το Τμήμα Ασφάλειας Μεγάρων συνέστησε ειδική ομάδα αστυνομικών, με σκοπό την συλλογή πληροφοριών και τον εντοπισμό των δραστών.

Συνελήφθησαν μετά από αναζητήσεις, στη θέση Βλυχός Μεγάρων, από την ειδική ομάδα αστυνομικών και τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο Ρομά, εκ των οποίων ένας ανήλικος και ένας 18χρονος, οι οποίοι λίγο νωρίτερα διέρρηξαν σταθμευμένο όχημα στα Μέγαρα. Επιπλέον, συνελήφθη και η 41χρονη μητέρα του ανήλικου, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι συλληφθέντες κινούνταν πεζοί με σκοπό να εντοπίσουν οικίες, καταστήματα, αποθήκες και σταθμευμένα οχήματα. Στη συνέχεια, και όταν οι συνθήκες ήταν ευνοϊκές, προέβαιναν σε διαρρήξεις αφαιρώντας χρήματα, κινητά τηλέφωνα, τραπεζικές κάρτες, ποδήλατα, γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία.

Από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο αποτελούσε προϊόν κλοπής. Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν 19 περιπτώσεις κλοπών στα Μέγαρα και στην Νέα Πέραμο, εκ των οποίων 10 από οχήματα, 8 από οικίες και μία από αποθήκη.

Περαιτέρω, σε βάρος του 18χρονου εκκρεμούσε ένταλμα βίαιης προσαγωγής, για διάπραξη όμοιων αδικημάτων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Ανηλίκων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα