Εξαρθρώθηκε σπείρα Πακιστανών απαγωγέων - Απήγαγαν ομοεθνείς τους

Αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή στη συμβολή των οδών Μουσών και Θησέως στο Παλαιό Φάληρο την Δευτέρα 3 Απριλίου 2017. Οι άνδρες της αστυνομίας αναζητούν έναν από τους τέσσερις κακοποιούς, που νωρίτερα εισέβαλαν σε διαμέρισμα 8ου ορόφου σε πολυκατοικία. Οι δράστες ακινητοποίησαν την ηλικιωμένη ένοικο και αφού την έδεσαν και τη φίμωσαν της άρπαξαν αντικείμενα αξίας. Ο γιος της γυναίκας που μένει στον 9ο όροφο, μέσω κάμερας ασφαλείας αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά και αμέσως ενημέρωσε την Άμεση Δράση.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή στη συμβολή των οδών Μουσών και Θησέως στο Παλαιό Φάληρο την Δευτέρα 3 Απριλίου 2017. Οι άνδρες της αστυνομίας αναζητούν έναν από τους τέσσερις κακοποιούς, που νωρίτερα εισέβαλαν σε διαμέρισμα 8ου ορόφου σε πολυκατοικία. Οι δράστες ακινητοποίησαν την ηλικιωμένη ένοικο και αφού την έδεσαν και τη φίμωσαν της άρπαξαν αντικείμενα αξίας. Ο γιος της γυναίκας που μένει στον 9ο όροφο, μέσω κάμερας ασφαλείας αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά και αμέσως ενημέρωσε την Άμεση Δράση. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Εντόπιζαν τα θύματα τους, ομοεθνείς τους, στο κέντρο της Αθήνας και τα προσέγγιζαν με το πρόσχημα της παράνομης προώθησής τους σε χώρες της Ευρώπης

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εγκληματική ομάδα Πακιστανών που διέπρατταν συστηματικά αρπαγές σε βάρος ομοεθνών τους.

Συνελήφθησαν έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στον Κολωνό, τέσσερα άτομα, ηλικίας 21 (οι τρείς) και 24 ετών ο τέταρτος. Επιπλέον, αναζητούνται τέσσερις ομοεθνείς συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της αρπαγής και της απόπειρας εκβίασης καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί αλλοδαπών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό την παράνομη αποκόμιση οικονομικού οφέλους μέσα από την διάπραξη αρπαγών ομοεθνών τους. Συγκεκριμένα, εντόπιζαν τα θύματα τους στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας και τα προσέγγιζαν με το πρόσχημα της παράνομης προώθησής τους σε χώρες της Ευρώπης.

Ακολούθως τους οδηγούσαν σε διαμέρισμα στην περιοχή του Κολωνού, όπου εκεί τους έδεναν, τους κακοποιούσαν, τους βασάνιζαν και τους βιντεοσκοπούσαν με σκοπό να αποστείλουν το βιντεοληπτικό υλικό στους οικείους τους.

Στη συνέχεια, έρχονταν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους συγγενείς των θυμάτων, τους οποίους απειλούσαν για την ζωή και την σωματική ακεραιότητα των απαχθέντων, εξαναγκάζοντάς τους με τον τρόπο αυτό στην καταβολή χρηματικού ποσού για την απελευθέρωση των συγγενών τους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκε περίπτωση αρπαγής, που διαπράχθηκε την περασμένη Παρασκευή, κατά την οποία απήχθησαν ταυτόχρονα, με αυτή την μεθοδολογία, δύο Πακιστανοί τους οποίους κακοποίησαν σωματικά και ψυχολογικά προκειμένου να αποσπάσουν το 3.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία

ADVERTISING

SHARE: