‘Ευθύνες’ στη Δώρα Ζέμπερη επιρρίπτει τώρα ο 58χρονος

‘Ευθύνες’ στη Δώρα Ζέμπερη επιρρίπτει τώρα ο 58χρονος
Ο 58χρονος που συνελήφθη κατηγορούμενος για την δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στο Β΄ Νεκροταφείο Αθηνών οδηγείται από αστυνομικούς στο γραφείο τοπυ ανακριτή στα δικαστη΄ρια της οδού Ευελπίδων, την τετάρτη 8 Νομεβρίου 2017. Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος του. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) eurokinissi

“Θύμωσε που έβγαλα μαχαίρι και μου επιτέθηκε” είπε απολογούμενος στον ανακριτή ο 58χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία, αλλάζοντας την προανακριτική του κατάθεση. Κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στη φυλακή

Όλα πίσω τα πήρε και μάλιστα, δίνοντας μερίδιο ευθύνης στην άτυχη Δώρα Ζέμπερη, η οποία δέχθηκε απανωτές μαχαιριές προτού ξεψυχήσει στο Β’ Νεκροταφείο, ο 58χρονος κατηγορουμένος, ο οποίος απολογήθηκε σήμερα ενώπιον ανακριτή και στη συνέχεια με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Την ώρα, που στον προαύλιο χώρο δεκάδες κόσμου και συγγενείς του θύματος ανέμεναν την έξοδό του για να του επιτεθούν, ο κατηγορούμενος ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστήριξε ότι…. δεν κατάλαβε ή δεν θυμάται πώς η 32χρονη εφοριακός καρφώθηκε 14 φορές από το μαχαίρι του. Σύμφωνα με την απολογία του, ήταν εκείνη που του επιτέθηκε, θέλοντας να πάρει πίσω την τσάντα της.

Σε αντίθεση με την πλήρη ομολογία τους στις αστυνομικές αρχές, εδώ ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα που του έχουν αποδοθεί και ζήτησε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για την τοξικομανεία. Υποστήριξε πως είχε δύο ημέρες να πάρει τη δόση του και για αυτό βρισκόταν στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, δηλαδή “με σκοπό να αφαιρέσω μπρούτζινες καντήλες, τις οποίες στη συνέχεια θα πουλούσα για να εξασφαλίσω τη δόση μου”.

Όπως ισχυρίστηκε, “κάποια στιγμή είδα πάνω σ’ ένα πεζούλι μια τσάντα και πήγα να την κλέψω, καθώς θεώρησα ότι είχε χρήματα μέσα. Πήρα την τσάντα στα χέρια μου και κινήθηκα προς τα δεξιά για να φύγω. Τότε η παθούσα με έπιασε από πίσω από τα μαλλιά και μου είπε «αλήτη την τσάντα μου» και προσπάθησε να την πάρει. Την κοπέλα δεν την είχα δει, καθώς πρέπει να ήταν σ’ ένα παρεκκλήσι. Ακολούθησε πάλη με την κοπέλα κατά τη διάρκεια της οποίας πέσαμε στο έδαφος και οι δύο”.

“Θύμωσε και μου επιτέθηκε”

Τότε έβγαλε -σύμφωνα με τον ίδιο- το μαχαίρι για να τη φοβερίσει και να μπορέσει να φύγει, αλλά εκείνη…. του επιτέθηκε: “Όταν η παθούσα είδε το μαχαίρι, θύμωσε περισσότερο και με το ένα χέρι προσπάθησε να με πιάσει από το λαιμό και με το άλλο χέρι προσπάθησε να μου πιάσει το χέρι με που κρατούσα το μαχαίρι. Ενδεχομένως όμως, πριν μου πιάσει το χέρι έπιασε τη λεπίδα του μαχαιριού και έτσι δικαιολογούνται οι αμυχές που βρέθηκαν στο χέρι της. Τελικώς, μου έπιασε το χέρι κι εγώ στην προσπάθειά μου να την αποφύγω τίναξα το χέρι μου για να αποφύγω το δικό της και πρέπει να τη χτύπησα στο πρόσωπο. Επακολούθησε πάλη μεταξύ μας, καθώς προσπαθούσα να ξεφύγω ενώ εκείνη δε με άφηνε”.

Όσο για το σοβαρότερο πλήγμα στη θωρακική χώρα, ο 58χρονος άρχισε τα σενάρια. “Το πιθανότερο είναι ότι την χτύπησα εγώ όταν βρισκόμουν επάνω της στην προσπάθειά μου να στηριχτώ γιατί μου κρατούσε τα χέρια. Έχασα την ισορροπία μου και ενδεχομένως τη χτύπησα στο στήθος με το μαχαίρι πέφτοντας πάνω της. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να έπεσε εκείνη πάνω στο μαχαίρι κατά τη διάρκεια της πάλης. Εκτιμώ ότι η πάλη με την παθούσα κράτησε 5-6 λεπτά” είπε, ενώ στη συνέχεια η εφοριακός κατάλαβε ότι είχε χτυπηθεί και  “άρχισε να περπατάει κρατώντας την κοιλιά και το αριστερό πλευρό της προς κάποιες γυναίκες από τις οποίες ζήτησε βοήθεια”.

Διαπίστωσε τότε ότι “τα χέρια μου είχαν αίματα και τα σκούπισα με κάτι χαρτοπετσέτες που είχα στην τσέπη μου. Τις χαρτοπετσέτες τις πέταξα στο νεκροταφείο”, ενώ στη συνέχεια έφυγε για την Ομόνοια όπου πούλησε το κινητό έναντι 20 ευρώ. “Αγόρασα από την πλατεία Βάθης ναρκωτικά. Μετά από λίγες ημέρες όταν έμαθα το θάνατο της κοπέλας, πήγα στο οικόπεδο που είχα αφήσει την τσάντα, έριξα λίγο πετρέλαιο και την έκαψα” κατέληξε.

Όταν ρωτήθηκε για την αλλαγή των ισχυρισμών από την προανάκριση μέχρι σήμερα, υποστηριξε πως του έγραψαν την κατάθεσή του και του τη διάβασαν, γιατί “δεν είχα μαζί μου τα γυαλιά μου για να τη διαβάσω κι εγώ. Έτσι δεν ξέρω τι πραγματικά γράφτηκε. Λυπάμαι για ό,τι έγινε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα