Φίμωσαν ηλικιωμένο ζευγάρι και άνοιξαν το γκάζι για να το σκοτώσουν

Φίμωσαν ηλικιωμένο ζευγάρι και άνοιξαν το γκάζι για να το σκοτώσουν

Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν άμεσα δύο αδίστακτοι Αλβανοί κακοποιοί που δεν τους έφτανε η ληστεία σε βάρος δύο ηλικιωμένων αλλά πριν φύγουν αποπειράθηκαν να τους σκοτώσουν με γκάζι

Εξιχνιάστηκε, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων υπόθεση ληστείας και απόπειρας ανθρωποκτονίας, που διαπράχθηκε την περασμένη Δευτέρα σε βάρος ενός ζευγαριού ηλικιωμένων, μέσα στο σπίτι τους, στον Πλατανιά Χανίων.

Δράστες είναι δύο αδίστακτοι Αλβανοί κακοποιοί, ηλικίας 32 και 36 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν την Πέμπτη στο πλαίσιο αστυνομικών αναζητήσεων. Η εξιχνίαση της υπόθεσης είναι αποτέλεσμα έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, από οποία διακριβώθηκε η εμπλοκή των δύο Αλβανών στην υπόθεση και για τους οποίους εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα σύλληψης, για τα αδικήματα της ληστείας, κατά συναυτουργία και της απόπειρας ανθρωποκτονίας, κατά συναυτουργία και κατά συρροή.

Ειδικότερα, το βράδυ της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου 2017, σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά, δύο άγνωστα άτομα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα στο σπίτι ενός 88χρονου και της 81χρονης συζύγου του.

Αφού τους ακινητοποίησαν φιμώνοντας και δεσμεύοντάς τους, στη συνέχεια αφαίρεσαν 1.200 ευρώ που βρήκαν στο σπίτι και διάφορα κοσμήματα και τιμαλφή. Μάλιστα, κατά την αποχώρηση τους, άνοιξαν την παροχή υγραερίου στην κατοικία, με σκοπό να προκληθεί ο θάνατος των ηλικιωμένων, γεγονός που απετράπη από την 81χρονη, η οποία κατάφερε να ειδοποιήσει άμεσα συγγενικό της πρόσωπο.

Από τις άμεσες αστυνομικές έρευνες που επακολούθησαν, οι δύο Αλβανοί εντοπίστηκαν χθες σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην κατοικία τους αλλά και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα κοσμήματα και συλλεκτικά νομίσματα καθώς και το χρηματικό ποσό των 850 ευρώ τα οποία και αποδόθηκαν στους παθόντες.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών οι δύο Αλβανοί κακοποιοί αντιστάθηκαν σθεναρά και συνελήφθησαν για τα αδικήματα της αντίστασης ενώ ο 32χρονος Αλβανός στερούνταν και τα απαραίτητα για τη νόμιμη παραμονή του στη χώρα, ταξιδιωτικά έγγραφα. Οι συλληφθέντες οδηγούνται αρμοδίως.

ADVERTISING

SHARE: