Φωνάζοντας συνθήματα οδηγήθηκε στην Ευελπίδων η Ρούπα

Φωνάζοντας συνθήματα οδηγήθηκε στην Ευελπίδων η Ρούπα
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ .ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΑ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI Eurokinissi

Στην Ευελπίδων οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής η Πόλα Ρούπα. Από το μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. οι σημειώσεις της, το κινητό της τηλέφωνο και οι πλαστές ταυτότητες (Vid)

Φωνάζοντας συνθήματα, όπως “ζήτω η επανάσταση” οδηγήθηκε στον εισαγγελέα η Πόλα Ρούπα. Μαζί με την σύντροφο του Μαζιώτη βρίσκεται και η 25χρονη, οι οποίες συνελήφθησαν χθες κατά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Ηλιούπολη και στον Άγιο Δημήτριο.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, το κατηγορητήριο για την 25χρονη άλλαξε με βάση στοιχεία και ευρήματα που προέκυψαν από το σπίτι που διέμενε η Πόλα Ρούπα στην οδό Ζαΐμη στην Ηλιούπολη.

Απολογία στον εισαγγελέα της Πόλα Ρούπα και της 25χρονης που συνελήφθη μαζί της, την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

 

Eνώ, λοιπόν, αρχικά ήταν για υπόθαλψη, προστέθηκε και η συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Η Πόλα Ρούπα αλλά και ο κρατούμενος σύντροφος της ανακοίνωσαν χθες μέσω της αδελφής της 48χρονης, ότι ξεκίνησαν απεργία πείνας καθώς όπως υποστηρίζουν “απήγαγαν το παιδί τους” και δεν γνωρίζουν που βρίσκεται από την στιγμή της επιχείρησης στον ‘Αγιο Δημήτριο.

Χθες υποβλήθηκε αίτημα στην Εισαγγελία Ανηλίκων προκειμένου να αναγνωριστούν ως προσωρινοί επίτροποι του 6χρονου αγοριού η μητέρα και η αδελφή της Ρούπα ώστε το παιδάκι να μην αντιμετωπίσει κίνδυνο στην ψυχική υγεία του από την παρατεταμένη παραμονή του σε ίδρυμα.

Το 6χρονο αγόρι σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές βρίσκεται σε ειδικό χώρο με την παρουσία ειδικών και Εισαγγελέα Ανηλίκων ενώ όπως τονίζεται η διαδικασία για την επιμέλεια του απαιτούν χρόνο καθώς πρέπει να ερευνηθεί αν οι προτεινόμενοι συγγενείς του πληρούν τις προϋποθέσεις για το αναλάβουν.

Την ίδια στιγμή μάχη με τον χρόνο δίνουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για να μπορέσουν να συλλέξουν στοιχεία που θα φωτίσουν τυχόν “ορφανά” τρομοκρατικά χτυπήματα ή επικείμενους στόχους που η Πόλα Ρούπα είχε “κλειδώσει” για τυχόν νέο γύρω χτυπημάτων του Επαναστατικού Αγώνα.

Παράλληλα, οι Αρχές αναζητούν από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια να εξάγουν σύντομα αποτέλεσμα από τυχόν αποτυπώματα ή ίχνη γενετικών υλικών που έχουν συλλέξει  από τα σπίτια της Ηλιούπολης, του Αγίου Δημητρίου και από το γκαράζ-γιάφκα της Ρούπα στον Άλιμο, σε μία προσπάθεια να φτάσουν και σε άλλα ασύλληπτα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, πριν αναλάβουν δράση.

Ιδιόχειρες σημειώσεις της Πόλας Ρούπα, που βρέθηκαν άλλωστε στο σπίτι καταφύγιο της Ηλιούπολης, με καταγραφή πιθανών στόχων, όπως επιχειρηματιών, φανερώνουν τις προθέσεις της, ενώ και το κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε θα περάσει και αυτό από “μικροσκόπιο”, όπως και οι πλαστές ταυτότητες για να εντοπισθούν τυχόν και άλλοι χώροι με οπλισμό κλπ.

Η ίδια όπως ήταν αναμενόμενο δεν έχει πει το παραμικρό στους αστυνομικούς και στον εισαγγελέα και αρκέστηκε να αναφερθεί μόνο στο ζήτημα του παιδιού και στην απαίτησή της να δοθεί στην μητέρα και την αδερφή, λόγους για τους οποίους τοσο εκείνη όσο και ο έγκλειστος σύντροφός της και ηγέτης του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκος Μαζιώτης, προχωρούν σε απεργία πείνας και δίψας, ώες ότου ικανοποιηθεί το αίτημά τους.

H Γιάφκα

Στο γκαράζ-γιάφκα του Αλίμου εντοπίστηκαν χθες δύο αυτοκίνητα, το ένα που είχε αγοράσει στο παρελθόν με πλαστά στοιχεία ο Νίκος Μαζιώτης και ένα ακόμη, καθώς επίσης δύο βαλίτσες στα πορτ μπαγκάζ τους, που είχαν μέσα υλικά για κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών και πυρομαχικά. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με πληροφορίες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσίας είχε εδώ και μήνες πληροφορίες και μαρτυρίες που τοποθετούσαν την Ρούπα να κινείται στην ευρύτερη περιοχή κι έτσι έστησαν ένα «δίχτυ» ερευνών που περιλάμβανε τον Άγιο Δημήτριο, την Ηλιούπολη και άλλους 2-3 όμορους δήμους. Εν τέλει όμως, υπήρξαν κάποιες πληροφορίες και μαρτυρίες στην Αντιτρομοκρατική οι οποίες τοποθέτησαν ακόμα πιο κοντά στο κρησφύγετο της έρευνες έως ότου τελικά εντοπίστηκε το διαμέρισμά στην Ηλιούπολη και εδώ και τρεις ημέρες τέθηκε υπό συνεχή παρακολούθηση.

Ενδεχομένως, σε αυτό το σημείο να έπαιξε ρόλο μία παράλληλη έρευνα της Ασφάλειας για τον εντοπισμό ενός σεσημασμένου ληστή, παλιού συνεργού του Παλαιοκώστα, συμμορία του οποίου φέρεται να είναι υπεύθυνη για τις ένοπλες ληστείες, μεταξύ άλλων και αυτές στον Γερμανό της Πεύκης και στην επιχείρηση “Υφαντής” στο Μαρούσι και οποίος χωρίς να έχει καμία σχέση με την υπόθεση και με τρομοκρατία, μάλλον την γνώριζε και ενδεχομένως είχε κάποιου είδους επαφή μαζί της.

Εκεί λοιπόν φαίνεται να έκλεισε ακόμα περισσότερο ο κλοιός στην περιοχή της Ηλιούπολης και στο σπίτι της οδού Ζαΐμη και έτσι τα τελευταία τουλάχιστον τρία 24ωρα το σπίτι τέθηκε υπό την στενή παρακολούθηση της Αντιτρομοκρατικής, έως ότου σιγουρευτούν οι Αρχές ότι όντως εντόπισαν την Πόλα Ρούπα.

Γλέζος για το παιδί της Ρούπα

Να παραδώσουν άμεσα το εξάχρονο γιο της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη στη γιαγιά και τη θεία του κάλεσε τις αρχές ο Μανώλης Γλέζος. Σε δήλωσή του είπε ότι “ακόμα και στα χρόνια του εμφυλίου και αργότερα, στο μετεμφυλιακό αυταρχικό κράτος που με ευκολία έστηνε στρατοδικεία και καταδίκαζε σε θάνατο τους αντιπάλους του, υπήρχε σεβασμός  στη μητρότητα και στα ανήλικα παιδιά των αγωνιστών που σερνόντουσαν στις φυλακές και τα εκτελεστικά αποσπάσματα.

Ποια λογική και ποια ηθική οδήγησαν, στο σημερινό εξευτελισμό του σύγχρονου Ελληνικού κράτους;

Ζηλέψαμε τον Ερντογάν;

Πήραμε τη θέση του Κρέοντα;”.

Μάλιστα συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι “από την σημερινή αχαρακτήριστη συμπεριφορά των κρατικών λειτουργών εκείνων που φέρονται με αυτό τον τρόπο και αυτές τις αποφάσεις σε  ένα εξάχρονο παιδί, το παιδί της Πόλας Ρούπα, ευθέως πλήττεται η αξιοπιστία και η ηθική υπόσταση των μηχανισμών εκείνων που ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν τη νομιμότητα το κράτος, την κοινωνία , όλους μας. Οι πρακτικές αυτές δεν συνάδουν με τις παραδόσεις μας, την Συνταγματική νομιμότητα, την Ηθική, την Ανθρώπινη Κοινωνία όλη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα