Φονικό στο Μαρούσι: Στον κύκλο του 19χρονου οι έρευνες

Φονικό στο Μαρούσι: Στον κύκλο του 19χρονου οι έρευνες
Φωτογραφία αρχείου

Στον φιλικό και συγγενικό κύκλο του 19χρονου θα στραφούν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής για να διαπιστώσουν τις συνήθειές του και τις επαφές του-Εν αναμονή βρίσκονται και για τα αποτελέσματα της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αξιωματικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής για την υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος του 19χρονου Θωμά που έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής στην Πλατεία Ηρώων, στο Μαρούσι.

Οι αστυνομικοί περιμένουν να γίνει η κηδεία σήμερα για να μπορέσουν να προσεγγίσουν τον στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο του παιδιού, μήπως μπορέσουν να διαπιστώσουν τις συνήθειές του και τις επαφές του, που ίσως να φώτιζαν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το έγκλημα.

Ο 19χρονος εργαζόταν ως ντελίβερι, ήταν μοναχοπαίδι και ο χαμός του έχει σκορπίσει την απόγνωση στην οικογένειά του. Στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις Αρχές για κάτι πολύ απλό που δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό και συγκεκριμένα σε ηλικία 15 ετών είχε συλληφθεί γιατί πέταγε πέτρες σε αστυνομικούς των ΜΑΤ έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

Οι αστυνομικοί ερευνούν τόσο τον χώρο της εργασίας του όσο και τον κύκλο του για να μπορέσουν να φτάσουν στα ίχνη των δραστών και ειδικά στα ίχνη εκείνου που κρατούσε το μαχαίρι και τον έπληξε με αυτό στον θώρακα, στερώντας του την ζωή. Εν αναμονή βρίσκονται οι Αρχές και για τα αποτελέσματα της άρσης τηλεφωνικού απορρήτου καθώς υπάρχει διάχυτη η πεποίθηση ότι η συνάντηση του Θωμά, τη μοιραία νύχτα που ήταν με την φίλη του στην Πλατεία, με την παρέα των τριών νεαρών που τους συνάντησαν εκεί, ήταν κανονισμένη από πριν. Ξαφνικά το θύμα με τον δράστη απομακρύνθηκαν από την παρέα, άρχισαν να διαπληκτίζονται και στο τέλος ο δράστης έπληξε το θύμα στον θώρακα με μαχαίρι.

Ο 19χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο ΚΑΤ, ενώ σύντομα η ανήλικη φίλη του άρχισε να παίρνει πίσω όσα αρχικά είπε στους αστυνομικούς, πιθανόν όντας σοκαρισμένη ακόμη από το περιστατικό ή τρομοκρατημένη γι αυτό που είχε συμβεί. Σύντομα οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν πως το κίνητρο ήταν οι προσωπικές διαφορές που δράστης και θύμα είχαν μεταξύ τους. Κοιτώντας από απόσταση μπορεί να θυμίζει το περιστατικό την υπόθεση Γαλαζούλα, που όλα συνέβησαν για διαφορές γύρω από τα ναρκωτικά, ωστόσο εδώ δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο έως τώρα που να φωτίζει την υπόθεση προς την μία ή την άλλη πλευρά και πόσο μάλλον, δεν έχουν οι Αρχές τον δράστη. Ειδικά το τελευταίο το διαψεύδουν κάθετα, αναφορικά με σχετικές φήμες, αφού ουσιαστικά η έρευνά τους βρίσκεται σε εξαιρετικά αρχικό στάδιο.

Επίσης, η μεγάλη δυσκολία των Αρχών στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι να αντλήσουν πληροφορίες από το περιβάλλον του θύματος, αφού οι περισσότεροι φίλοι του είναι συνομήλικοι και φοβούνται να δώσουν πληροφορίες, να εξηγήσουν και να καθοδηγήσουν τις Αρχές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα