Φόνος 40χρονου στο Ηράκλειο. Συνελήφθη ο συνέταιρος του

Φόνος 40χρονου στο Ηράκλειο. Συνελήφθη ο συνέταιρος του

Προς εξιχνίαση η ανθρωποκτονία του 40χρονου στο Ηράκλειο. Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται συνολικά 4 άτομα, τρεις άντρες και μία γυναίκα (Pics)

Οικονομικές διαφορές φαίνεται να είναι τα κίνητρα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 40χρονου τεχνικού ηλεκτρονικών υπολογιστών που μόλις πριν 3 μήνες είχε ανοίξει με συνέταιρό του επιχείρηση διαδικτυακής διαφήμισης στο Ηράκλειο.

Ο 40χρονος Ιάκωβος Εμμανουήλ που είχε καταγωγή από την Κρήτη αλλά ζούσε στην Αθήνα, αποφάσισε πρόσφατα να δοκιμάσει την τύχη του στον τόπο καταγωγής του. Εκεί συνεργάστηκε με έναν 34χρονο για να ανοίξουν την επιχείρηση με τον οποίο όμως είχε έντονες προστριβές το τελευταίο διάστημα, καθώς ζητούσε επίμονα τα χρήματα που είχε βάλει το θύμα και του χρωστούσαν.

Σύμφωνα με όσα είπε ο συνέταιρός του θύματος κατά την ανάκριση, σε ένα ραντεβού, στις 5 Ιανουαρίου που είχε το θύμα με εκείνον και έναν 25χρονο στο Αθλητικό Κέντρο Βαρδινογιάννη στην περιοχή Γαζίου Ηρακλείου, ο συνέταιρός του και οι συνεργοί του βρήκαν ευκαιρία και σε μία ακόμα έντονη προστριβή που είχε μαζί τους για τα χρωστούμενα, ο 25χρονος τον χτύπησε μέχρι θανάτου στο πρόσωπο, πιθανόν με μία κρητική μαγκούρα, αλλά αυτό μένει να το εξηγήσει ο ίδιος στους αστυνομικούς, καθώς εντοπίστηκε και αυτός πριν από λίγο και οδηγείται αυτή την ώρα στην Ασφάλεια Ηρακλείου.

Στην κατοχή του βρέθηκε και ποσότητα χασίς. Από χθες επίσης κρατείται και η 30χρονη σύντροφος του 34χρονου συνεταίρου για υπόθαλψη.

Φόνος 40χρονου στο Ηράκλειο. Συνελήφθη ο συνέταιρος του

Ο 34χρονος παραδέχτηκε στους αστυνομικούς πως ο 25χρονος χτύπησε μέχρι θανάτου το θύμα, αλλά από κοινού τον μετέφεραν στην περιοχή της Ρογδιάς όπου τυχαία εντοπίστηκε από περαστικό, 5 ημέρες μετά την δήλωση εξαφάνισής του από την σύντροφό του που είχε χάσει τα ίχνη του.

Οι αστυνομικές Αρχές του Ηρακλείου προχώρησαν σε άρση τηλεφωνικού απορρήτου και σε συνδυασμό με τα στοιχεία που τους προέκυπταν για την επιχείρησή του, κατάλαβαν σύντομα, πως πίσω από αυτό το έγκλημα βρισκόταν ο συνέταιρός του και οι συνεργοί του που όλοι οδηγήθηκαν χθες στην Ασφάλεια Ηρακλείου, πλην του 25χρονου που εντοπίστηκε σήμερα το πρωί και οδηγείται με την σειρά του και αυτός στην Ασφάλεια για να καταθέσει και εκείνος την δική του ενδεχομένως εκδοχή.

Κατόπιν όλων αυτών, θεωρείται βέβαιος ο σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος τους, ωστόσο πρέπει να ολοκληρωθεί πρώτα όλος ο κύκλος ανακρίσεων των εμπλεκομένων προσώπων για να αποφασιστεί ποιες κατηγορίες θα αποδοθούν σε ποιους και ενδεχομένως σήμερα, το αργότερο αύριο, να υπάρξουν και επίσημες σχετικές ανακοινώσεις για την υπόθεση.

ADVERTISING

SHARE: