Φόβος για αντίποινα στο νεαρό Ρομά που προκάλεσε πανικό στην Αγία Βαρβάρα

Φόβος για αντίποινα στο νεαρό Ρομά που προκάλεσε πανικό στην Αγία Βαρβάρα
© 2010 -

Σε μπαράζ αντιποίνων προχώρησαν οι συγγενείς και φίλοι των θυμάτων του 21χρονου, που τους παρέσυρε με το αυτοκίνητό του και τους εγκατέλειψε, μετά από έναν τσακωμό

Παραδόθηκε στην Ασφάλεια Δυτικής Αττικής, το μεσημέρι, ο 21χρονος Ρομά και δράστης της παράσυρσης και εγκατάλειψης δύο άλλων Ρομά, ενός 45χρονου και ενός 31χρονου, στην οδό Σαράφη στην Αγία Βαρβάρα, που έλαβε χώρα το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής και είχε σαν αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του πρώτου και τον σοβαρό τραυματισμό του δεύτερου.

Στο σημείο φέρεται να είχε προηγηθεί φιλονικία μεταξύ του δράστη και του 31χρονου θύματός του, με αποτέλεσμα ο 21χρονος να μπει στο αυτοκίνητό του, να βάλει μπροστά και να παρασύρει με αυτό τους δύο άντρες, αφήνοντάς τους αιμόφυρτους στο σημείο, ενώ στη συνέχεια, ανέπτυξε ταχύτητα και τράπηκε σε φυγή.

Μόλις ο 21χρονος διέφυγε από το σημείο, η Αγία Βαρβάρα παραδόθηκε στο χάος, με τουλάχιστον 150 Ρομά, συγγενείς και φίλους των οικογενειών των θυμάτων να προβαίνουν σε επεισόδια, ξεκινώντας από την πυρπόληση του καταστήματος του δράστη που διατηρεί στην ίδια γειτονιά και το σπίτι ενός συγγενικού του προσώπου.

Τα περιστατικά αντεκδίκησης δεν σταμάτησαν εκεί, αφού και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η αντίπαλη πλευρά πυρπόλησε το σπίτι του αδερφού του δράστη και του πατέρα του. Βλέποντας φαίνεται και ο ίδιος την κλιμάκωση των αντιποίνων από την πλευρά των συγγενών των θυμάτων και υπό τον φόβο της βεντέτας, αποφάσισε να παραδοθεί.

Ο δράστης συνελήφθη και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για ανθρωποκτονία από πρόθεση,ενώ οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. Μέχρι να ολοκληρωθεί και η διαδικασία της απολογίας του στον ανακριτή, ο 21χρονος κρατείται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, υπό τον φόβο αντιποίνων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα