Φόβος και τρόμος ποδοσφαιριστών και νυχτερινών κέντρων είχαν γίνει οι μαφιόζοι Αθήνας και Βόλου

Φόβος και τρόμος ποδοσφαιριστών και νυχτερινών κέντρων είχαν γίνει οι μαφιόζοι Αθήνας και Βόλου

29χρονος είχε στήσει δίκτυο εκφοβισμού ποδοσφαιριστών και πρόκλησης επεισοδίων σε γήπεδα που γίνονταν αγώνες της Football League και της  Football League 2, στρατολογώντας ακόμα και φανατικούς οπαδούς συνδέσμων μεγάλων ομάδων και αλλοιώνοντας τα αποτελέσματα των αγώνων

Δύο εγκληματικές οργανώσεις μπράβων εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. Ειδικά στην περίπτωση της πρώτης που δρούσε από το 2008 σε Αττική, Κορινθία και ήθελε να επεκταθεί και στην Πάτρα, ο 42χρονος «εγκέφαλος» ήταν το πρώην «δεξί χέρι» του Παναγιώτη Βλαστού, ο οποίος όμως δρούσε πλέον μόνος του.

Η μηνιαία «ταρίφα» για την «προστασία» των 26 καταστημάτων που ήλεγχαν κυμαινόταν από 200-600 ευρώ. Τα καταστήματα αυτά ήταν στο κέντρο της Αθήνας, στο Παγκράτι, στο Γαλάτσι, στα Σεπόλια, στους Αμπελόκηπους, στο Π.Φάληρο, στο Κιάτο, στην Κόριμνο, και πιο πρόσφατα στο Ξυλόκαστρο και στην Πάτρα.

Φόβος και τρόμος ποδοσφαιριστών και νυχτερινών κέντρων είχαν γίνει οι μαφιόζοι Αθήνας και Βόλου

Αντίστοιχα, υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης αυτής που είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για συμμετοχή και ενέργειες της «Greek Mafia», ήταν ένας 29χρονος που ήταν παράλληλα «εγκέφαλος» της μίας συμμορίας που εξαρθρώθηκε στον Βόλο και δρούσε το τελευταίο 6μηνο με δύο επιχειρησιακούς άξονες.

Στο Βόλο εξαρθρώθηκε και η αντίπαλη συμμορία τους, με την οποία μάλιστα ήρθαν σε προστριβή τον Ιανουάριο για το ποιος θα αναλάβει την «προστασία» δύο αδερφών που διατηρούσαν τρία πρατήρια καυσίμων στην περιοχή. Επίσης, οι ταρίφες για την μηνιαία «προστασία» έφταναν τα 600 ευρώ.

Προστασία και στο χώρο του ποδοσφαίρου

Πρόσθετα, ο 29χρονος «εγκέφαλος» της μίας συμμορίας από τον Βόλο και στέλεχος της συμμορίας του 42χρονου μαφιόζου ήταν τους τελευταίους τρεις μήνες μπράβος των προέδρων των ομάδων ποδοσφαίρου του Πανελευσινιακού και της Παναχαϊκής με την οποία μάλιστα είχε προκαλέσει επεισόδια στον αγώνα με τον Αιολικό.

Ο 29χρονος είχε στήσει δίκτυο εκφοβισμού ποδοσφαιριστών και πρόκλησης επεισοδίων σε γήπεδα που γίνονταν αγώνες της Football League και της Football League 2, στρατολογώντας ακόμα και φανατικούς οπαδούς συνδέσμων μεγάλων ομάδων της Super League, οι οποίοι μεταφέρονταν με πούλμαν στους αγώνες και σκορπούσαν τον τρόμο αλλοιώνοντας έτσι τα αποτελέσματα των αγώνων ανάλογα με τις επιθυμίες τους. Αντίστοιχη έρευνα έγινε και για τυχόν περιπτώσεις στην Super League, αλλά δεν κατέστη δυνατή η σύνδεση με αυτούς.

Δείτε τις δηλώσεις του Γενικού Περιφερειάρχη Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, Ταξίαρχου Γιαννέλου Νικόλαου για την υπόθεση:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στον ανακριτή ο Σμπώκος για το κύκλωμα

Βλαστός: Η Λίτσα λέει ψέμματα γιατί φοβήθηκε ότι στράφηκα εναντίον της

ADVERTISING

SHARE: