Γεωργιανοί είχαν ρημάξει τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην Μακεδονία για τον χαλκό

Γεωργιανοί είχαν ρημάξει τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην Μακεδονία για τον χαλκό

Οι Γεωργιανοί κατέστρεψαν τουλάχιστον 24 κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε Γρεβενά, Χαλκιδική και Καβάλα

Συνελήφθησαν σε περιοχή των Γρεβενών τρεις Γεωργιανοί, μέλη εγκληματικής ομάδας που διέπραξαν 24 κλοπές σε κεραίες σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας στη Δυτική, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής ομάδας και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ σε περιοχή των Γρεβενών οι δράστες κατελήφθησαν από άντρες της Ασφάλειας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να επιβαίνουν σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ως προϊόντα πέντε κλοπών που διέπραξαν χθες, σε περιοχές της Ημαθίας, της Κοζάνης και των Γρεβενών, 108 μπάρες χαλκού και 59 χάλκινα αντικείμενα, συνολικού βάρους 360 κιλών, 3 μπαταρίες γεννητριών, καλώδια χαλκού, μήκους περίπου 30 μέτρων και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων (μεταλλικοί κόφτες, λοστός, κατσαβίδια κλπ.).

Γεωργιανοί είχαν ρημάξει τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην Μακεδονία για τον χαλκό

Από την έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών προέκυψε ότι οι ίδιοι δράστες με την ίδια μεθοδολογία, κατά το χρονικό διάστημα από 18-29 Ιανουαρίου 2017, διέπραξαν άλλες 19 κλοπές από σταθμούς βάσης κεραιών κινητής τηλεφωνίας, σε περιοχές των περιφερειακών ενοτήτων Χαλκιδικής και Καβάλας, αφαιρώντας διάφορα αντικείμενα (κυρίως χαλκού) συνολικής αξίας περίπου 5.500 ευρώ.

Επιπρόσθετα, κατασχέθηκε το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο τους, ως μέσο τέλεσης των πράξεων. Διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών, ενώ διερευνάται τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

ADVERTISING

SHARE: