Η ανακρίτρια Πολυγύρου ζητά την λήψη DNA από υπόπτους για τον εμπρησμό του εργοταξίου της “Ελληνικός Χρυσός”

Η ανακρίτρια Πολυγύρου ζητά την λήψη DNA από υπόπτους για τον εμπρησμό του εργοταξίου της “Ελληνικός Χρυσός”

Αντιδράσεις από τη διάταξη της ανακρίτριας Πολυγύρου που ζητά την λήψη DNA από υπόπτους για την υπόθεση "Λάκκος Καρατζά"

Αντιδράσεις προκαλεί διάταξη της ανακρίτριας Πολυγύρου που ζητά τη λήψη γενετικού υλικού (DNA) από υπόπτους για την υπόθεση “Λάκκος Καρατζά”.

Η ανακρίτρια ζητά τ αδείγματα προκειμένου να συγκριθούν με γενετικό υλικό που βρέθηκε στα ευρήματα της υπόθεσης του εμπρησμού του εργοταξίου της “Ελληνικός Χρυσός” στις Σκουριές, τον περσινό Φεβρουάριο.

Συνολικά εστάλησαν κλήσεις για λήψη DNA σε 23 πολίτες, η πλειονότητα από τους οποίους αρνήθηκε να το πράξει, ενώ κάποιοι κατέθεσαν προσφυγή στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πολυγύρου, ζητώντας την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης.

Πάντως, υπό το φόβο απαγγελίας κατηγορίας για απείθεια, τέσσερις έδωσαν δείγματα γενετικού υλικού στις διωκτικές αρχές.

H διάταξη προκάλεσε νομικές αντιδράσεις, ενώ κάτοικοι της Χαλκιδικής διαμαρτυρήθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο του Πολυγύρου.

Νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι επιχειρείται συνένωση των δύο δικογραφιών (αφορούν και οι δύο πράξεις όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης) και η επέκταση της δίωξης. Όπως ισχυρίζονται, πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές υποθέσεις, για τις οποίες σχηματίστηκαν δύο εντελώς διαφορετικές δικογραφίες.

“Έως τώρα δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ τους, καθώς από την έρευνα δεν έχουν προκύψει τέτοια στοιχεία” τονίζουν χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας, επιπλέον, ότι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του “Λάκκου Καρατζά” δεν έχουν καταστεί καν κατηγορούμενοι . Για την συγκεκριμένη υπόθεση κλήθηκαν 27 άτομα τον περασμένο Σεπτέμβριο να δώσουν εξηγήσεις στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης -ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων- για μία σειρά από επεισόδια που έλαβαν χώρα στη βορειοανατολική Χαλκιδική (το διάστημα από Μάιο έως Αύγουστο του περασμένου χρόνου), συνδεόμενα με τις αντιδράσεις κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα