Η ανθρωπογεωγραφία των ελληνικών φυλακών

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος  παρέδωσε στη φυλακή του Ελαιώνα ένα σχολικό λεωφορείο για τη μεταφορά των παιδιών των κρατούμενων μητέρων που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.Τα παιδιά αυτά θα μπορούν να συμμετέχουν, όπως και τα παιδιά της ευρύτερης κοινότητας, στο πρόγραμμα δραστηριοτήτων του παιδικού σταθμού της περιοχής.
Ο Υπουργός εγκαινίασε και τον νέο χώρο παιδικού επισκεπτηρίου, ο οποίος έχει διαμορφωθεί στη Φυλακή του Ελαιώνα για τα παιδιά των κρατουμένων που επισκέπτονται τις μητέρες τους στη φυλακή.(EUROKINISSI/TΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος παρέδωσε στη φυλακή του Ελαιώνα ένα σχολικό λεωφορείο για τη μεταφορά των παιδιών των κρατούμενων μητέρων που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.Τα παιδιά αυτά θα μπορούν να συμμετέχουν, όπως και τα παιδιά της ευρύτερης κοινότητας, στο πρόγραμμα δραστηριοτήτων του παιδικού σταθμού της περιοχής. Ο Υπουργός εγκαινίασε και τον νέο χώρο παιδικού επισκεπτηρίου, ο οποίος έχει διαμορφωθεί στη Φυλακή του Ελαιώνα για τα παιδιά των κρατουμένων που επισκέπτονται τις μητέρες τους στη φυλακή.(EUROKINISSI/TΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Στη Βουλή στοιχεία του υπ. Δικαιοσύνης. Οι περισσότεροι Έλληνες βρίσκονται στη φυλακή για ναρκωτικά και ληστεία. Οι περισσότεροι αλλοδαποί για ναρκωτικά και εμπορία ανθρώπων

Επίσημα στοιχεία για τους κρατούμενους των ελληνικών φυλακών και τα αδικήματα που έχουν διαπράξει διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, αποκαλύπτοντας ότι σε σύνολο 9.467 κρατουμένων οι 5.221 είναι αλλοδαποί και οι 4.246 Έλληνες.

Στα στοιχεία, που αφορούν τον Σεπτέμβριο του 2016, καταγράφονται αναλυτικά και τα αδικήματα των Ελλήνων και αλλοδαπών κρατουμένων. Ειδικότερα, το αδίκημα που έχουν διαπράξει οι περισσότεροι Έλληνες και αλλοδαποί είναι η παραβίαση του νόμου περί ναρκωτικών. Συγκεκριμένα οι 1.924 από τους 9.467 κρατούμενους, δηλαδή περισσότεροι από δυο στους δέκα, βρίσκονται στις ελληνικές φυλακές για ναρκωτικά. Δεύτερη συχνότερη αιτία φυλάκισης στην Ελλάδα είναι η ληστεία (1.313 κρατούμενοι συνολικά) και η εμπορία ανθρώπων (1.159 κρατούμενοι).

Οι περισσότεροι Έλληνες βρίσκονται στη φυλακή για ναρκωτικά (778 κρατούμενοι), για ληστείες (678), για διακεκριμένες κλοπές (536), ανθρωποκτονίες (456) και σύσταση ή συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση (292).

Οι περισσότεροι αλλοδαποί βρίσκονται στη φυλακή για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών (1.146 κρατούμενοι), για εμπορία ανθρώπων (1.057), για ληστείες (635), διακεκριμένες κλοπές (427) και για παράνομη είσοδο στη χώρα (368).

Από τα στοιχεία του υπουργού Δικαιοσύνης προκύπτει επίσης ότι η πολυπληθέστερη κατηγορία κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές ανά υπηκοότητα είναι οι Αλβανοί (1.617 κρατούμενοι) και ακολουθούν οι Πακιστανοί (444), οι Βούλγαροι (417), οι Τούρκοι (375), οι Σύροι (375), οι Γεωργιανοί (291) και οι Ρουμάνοι (223).

ADVERTISING

SHARE: