Ιερείς θύματα οργανωμένης συμμορίας

Ιερείς θύματα οργανωμένης συμμορίας

Εξαρθρώθηκε ομάδα κακοποιών η οποία εξαπατούσε ιερείς. Διαβάστε πως έφτασε στη σύλληψη η αστυνομία

Τρεις άνθρωποι ηλικίας 46, 35 και 23 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν από την αστυνομία στη Χαλκίδα, καθώς φέρονται να εξαπατούσαν ιερωμένους.

Σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ενώ αναζητούνται από τις Αστυνομικές Αρχές οι συνεργοί τους.

Οι ιερείς εντοπίζονταν από μέλη της σπείρας τα οποία στη συνέχεια έρχονταν σε επαφή μαζί τους.

Οι δράστες προφασίζονταν ότι ήταν οι ίδιοι ιερείς και εκπροσωπούσαν Εκκλησιαστικούς ασφαλιστικούς φορείς ή ανταποκριτές του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλειας Δημοσίων Υπαλλήλων.

Στη συνέχεια έδιναν ψεύτικα στοιχεία και έπειθαν τους ιερείς να καταθέτουν σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς διάφορα χρηματικά ποσά, για τη διευθέτηση υποτιθέμενων οικονομικών και ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων τους.

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία, γίνεται γνωστό πως οι δράστες αποκόμισαν, από τις υποθέσεις που έχουν εξιχνιασθεί, 9.130 ευρώ.

Επίσης σε βάρος του 35χρονου δράστη ο οποίος φέρεται να κατέχει αρχηγικό ρόλο έχουν σχηματισθεί παρόμοιες δικογραφίες εξαπάτησης ιερέων από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας για πράξεις που είχαν λάβει χώρα κατά το παρελθόν σε περιοχές όπως στο Ρέθυμνο, στη Ρόδο, στη Λέσβο, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα κ.λ.π..

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν το μεσημέρι της Τετάρτης στη Χαλκίδα, τα τρία μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία βιβλιάρια τραπεζών, μία κάρτα αναλήψεων μετρητών τραπέζης, ένα κινητό τηλέφωνο καθώς και το χρηματικό ποσό των 4.730 ευρώ.

Επίσης πραγματοποιήθηκε έρευνα σε δωμάτιο ξενοδοχείου που διέμενε ο 35χρονος στη Χαλκίδα, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε βιβλίο με διευθύνσεις και τηλέφωνα επικοινωνίας όλων των ενοριών της Ελλάδας ανά Μητρόπολη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα