Ηλικιωμένος προσποιούνταν τον μακαρίτη αδερφό του επί 8 χρόνια για να εισπράττει την σύνταξή του

ΙΚΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ.ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΙΚΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ.ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI EUROKINISSI

Προκειμένου οι ένοικοι της πολυκατοικίας, όπου διέμενε ο συγχωρεμένος, να μην αντιληφθούν ότι η σύνταξη δεν έχει διακοπεί, ο 70χρονος κάνοντας χρήση της αστυνομικής ταυτότητας του αδερφού του, παρουσιάσθηκε στο ΙΚΑ και έκανε αίτηση αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας

Μία συνηθισμένη για τα ελληνικά δεδομένα κομπίνα είχε στήσει ένας 70χρονος μαζί με την 43χρονη κόρη του για να εισπράττουν την σύνταξη του πεθαμένου από το 2007 αδερφού του.

Προκειμένου οι ένοικοι της πολυκατοικίας, όπου διέμενε ο συγχωρεμένος, να μην αντιληφθούν ότι η σύνταξη δεν έχει διακοπεί, ο 70χρονος κάνοντας χρήση της αστυνομικής ταυτότητας του αδερφού του, παρουσιάσθηκε στο ΙΚΑ και έκανε αίτηση αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας, δηλώνοντας το σπίτι του στην Ηλιούπολη, ως διεύθυνση αποστολής της αλληλογραφίας. Από το 2007 έως και τον περασμένο Μάιο, μετέβαινε επανειλημμένα σε Υπηρεσίες του ΙΚΑ και κατέθετε πλαστά έγγραφα.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε κάρτα αναλήψεων Τράπεζας, στο όνομα του αδερφού, ενώ η ζημία που υπέστη το ΙΚΑ υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ.

ADVERTISING

SHARE: