Ισόβια στους δολοφόνους του 30χρονου ενεχυροδανειστή στη Δάφνη

Ισόβια στους δολοφόνους του 30χρονου ενεχυροδανειστή στη Δάφνη
Φωτογραφία αρχείου eurokinissi

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο επικύρωσε τις πρωτόδικες ποινές στους τρεις κατηγορούμενους ενώ για τη γυναίκα "αράχνη" όρισε αυστηρότερη ποινή απ' την αρχική

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και 12 ετών επικύρωσε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του 30χρονου ενεχυροδανειστή Γιώργου Κοτσιλίδη, τον Απρίλιο του 2013, μέσα στο σπίτι του στη Δάφνη.

Οι δικαστές δεν μείωσαν ούτε μια ημέρα την πρωτόδικη ποινή που είχε επιβληθεί στους τρεις άντρες κατηγορούμενους, καθώς δεν τους αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό κρίνοντας τους, ομόφωνα, ένοχους για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία κατά συναυτουργία. Επίσης δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στην 27χρονη, η οποία έχει χαρακτηριστεί «γυναίκα αράχνη» καθώς φέρεται να είναι εκείνη που έστησε την παγίδα θανάτου στο θύμα.

Το πρωτόδικο δικαστήριο την είχε κρίνει ένοχη αναγνωρίζοντας της, όμως, το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της επέβαλε κάθειρξη 22 ετών. Ωστόσο, ασκήθηκε έφεση κατά της απόφασης με αποτέλεσμα να έρθει και πάλι αντιμέτωπη με τα ισόβια τα οποία τελικά της επιβλήθηκαν και της έδειξαν το δρόμο της επιστροφής στη φυλακή.

Στο άκουσμα της απόφασης, συγγενείς των κατηγορουμένων ξέσπασαν σε κλάματα, ύβρεις και απειλές κατά των δικαστών και των γονέων του θύματος.

Σύμφωνα με την κατηγορία, η 27χρονη λειτούργησε ως δόλωμα βοηθώντας τους συγκατηγορουμένους της να δολοφονήσουν τον 30χρονο άνδρα και να κλέψουν από το διαμέρισμά του 139.000 ευρώ αλλά και χρυσαφικά βάρους δύο κιλών.

Στις απολογίες τους οι τρεις κατηγορούμενοι έριξαν ο ένας την ευθύνη στον άλλον ενώ η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία εμπλοκή στη δολοφονία του 30χρονου, παρά μόνο ότι βοήθησε να μπουν στο διαμέρισμα οι συγκατηγορούμενοι της. «Δεν έχω βοηθήσει στο φόνο. Δε ξέρω ποιος τον σκότωσε, δεν ήμουν εκεί. Δεν βγάζω τον εαυτό μου απέξω, σας λέω την αλήθεια, έτσι έχει συμβεί. Όσο ζω μέχρι να πεθάνω θα κουβαλάω αυτές τις τύψεις γιατί πότε αυτοί οι γονείς δε θα με συγχωρήσουν» είπε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα