Ιταλοί “αετονύχηδες” έκλεβαν ρόλεξ από τα χέρια πλουσίων στη Μύκονο

Ιταλοί “αετονύχηδες” έκλεβαν ρόλεξ από τα χέρια πλουσίων στη Μύκονο
Μύκονος Pixabay

Είναι η πολλοστή φορά που εξαρθρώνεται σπείρα Ιταλών κλεφτών με εξειδίκευση στην κλοπή ρολογιών αξίας από περαστικούς και συγκεκριμένα στη Μύκονο

Εξιχνιάστηκαν την Παρασκευή, μετά από πολύμηνη έρευνα των αντρών του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, 11 περιπτώσεις κλοπής πολυτελών ρολογιών που έγιναν το προηγούμενο καλοκαίρι.

Για τις περιπτώσεις αυτές σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 7 Ιταλών, ηλικίας από 27 έως 35 ετών, για σύσταση-συμμετοχή σε εγκληματικές ομάδες και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας και ενδελεχούς αξιολόγησης στοιχείων, που προέκυψαν ύστερα από διεθνή αστυνομική συνεργασία, διακριβώθηκε το εγκληματικό προφίλ τριών συμμοριών που έδρασαν διαδοχικά το περασμένο καλοκαίρι στη Μύκονο. Πρόκειται για οργανωμένες σπείρες που αφαιρούσαν ρολόγια χειρός από πεζούς σε πολυσύχναστες περιοχές του νησιού.

Από τη μέχρι τώρα διερεύνηση έχει διαπιστωθεί ότι, η πρώτη ομάδα έδρασε κατά το χρονικό διάστημα από 21 έως 24 Ιουλίου 2017, αφαιρώντας τέσσερα ρολόγια συνολικής εκτιμώμενης αξίας 222.000 ευρώ. Η δεύτερη σπείρα έδρασε το χρονικό διάστημα από 31 Ιουλίου έως 04 Αυγούστου 2017, αφαιρώντας τέσσερα ρολόγια συνολικής εκτιμώμενης αξίας 310.000 ευρώ. Η τρίτη συμμορία έδρασε το χρονικό διάστημα από 4 έως 10 Σεπτεμβρίου 2017, αφαιρώντας τρία ρολόγια συνολικής εκτιμώμενης αξίας 300.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα