Και Έλληνες παιδόφιλοι εντοπίστηκαν ύστερα από διεθνή έρευνα

Και Έλληνες παιδόφιλοι εντοπίστηκαν ύστερα από διεθνή έρευνα

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από διαδικτυακό έλεγχο σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων peer-to-peer (P2P), για κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, κατά τον οποία πραγματοποιήθηκε καταγραφή των ηλεκτρονικών ιχνών των ατόμων που παγκοσμίως κατείχαν και διαμοίραζαν συγκεκριμένο αρχείο πορνογραφίας ανηλίκων

Εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη επτά Ελλήνων παιδόφιλων στην χώρα μας ύστερα από διεθνή ψηφιακή έρευνα και συνεργασία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την Interpol και αντίστοιχες διωκτικές υπηρεσίας άλλων χωρών, για την καταπολέμηση δικτύου παιδόφιλων που μοιράζονται υλικό παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από διαδικτυακό έλεγχο σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων peer-to-peer (P2P), για κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, κατά τον οποία πραγματοποιήθηκε καταγραφή των ηλεκτρονικών ιχνών των ατόμων που παγκοσμίως κατείχαν και διαμοίραζαν συγκεκριμένο αρχείο πορνογραφίας ανηλίκων.

Από τον έλεγχο προέκυψαν επτά ηλεκτρονικά ίχνη που ανήκουν σε χρήστες εντός της χώρας μας, ενώ μέχρι στιγμής εντοπίστηκε ένας από αυτούς στην Θεσσαλονίκη. Κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης, αιφνιδιαστική έρευνα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στο σπίτι του 32χρονου στην Θεσσαλονίκη.

Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα ψηφιακά μέσα του συλληφθέντα, διακριβώθηκε η κατοχή αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, πράξη για την οποία συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου. Στο πλαίσιο της έρευνας, βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος θα αποσταλεί στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για εργαστηριακές εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί ο ακριβής όγκος του υλικού παιδικής πορνογραφίας που είναι αποθηκευμένος σε αυτόν. Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε για την υπόθεση δικογραφία θα υποβληθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

ADVERTISING

SHARE: