Καταζητείται ο Άγγελος Μεταξάς

Καταζητείται ο Άγγελος Μεταξάς

Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, μετά την άσκηση ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ. ο επιχειρηματίας δεν έχει ακόμη εντοπιστεί

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του επιχειρηματία Άγγελου Μεταξά εξέδωσε η ελληνική Δικαιοσύνη, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος αναφορικά με την εμπλοκή του ονόματός του με τη λίστα Λαγκάρντ.

Μέχρι αυτή την ώρα, ο επιχειρηματίας δεν έχει συλληφθεί, καθώς η οικονομική αστυνομία δεν τον εντόπισε στο σπίτι του, παρά τις πληροφορίες ότι βρισκόταν στην Ελλάδα. Το ένταλμα σύντομα θα γίνει διεθνές ενώ η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη εξέδωσε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

Η υπόθεση αφορά στα 10,5 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκαν σε λογαριασμό του, μετά από ελέγχους της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ που έφερε στο φως καταθέσεις άνω των 2000 Ελλήνων σε υποκατάστημα της τράπεζας HSBC της Γενεύης.

Τη δικογραφία χειρίζεται πλέον ανακριτής, ο οποίος έχει “χρεωθεί” και δεύτερη υπόθεση για κεφάλαια που ανέρχονται στα 4 εκατ. ευρώ, με πρωταγωνιστή τον ίδιο επιχειρηματία, γόνο της γνωστής οικογένειας που δραστηριοποιείται στο χώρο εμπορίας αλκοολούχων ποτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από την άσκηση της δίωξης προηγήθηκαν άκαρπες επαφές προκειμένου ο επιχειρηματίας να πληρώσει και να κάνει χρήση των ευεργετικών διατάξεων που προβλέπει ο νόμος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την υπόθεση του Λεωνίδα Μπόμπολα, κι άλλοι γνωστοί μεγαλοοφειλέτες της λίστας, έχουν περάσει από το προανακριτικό τμήμα της Εισαγγελίας κι έχουν καταβάλει τον τελευταίο μήνα, ποσά άνω των 3.500.000 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα