Καθαρίστριες βρήκαν οπλισμό σε διαμέρισμα, όπου έμενε μέλος του “Σχεδίου Γοργοπόταμος”

Καθαρίστριες βρήκαν οπλισμό σε διαμέρισμα, όπου έμενε μέλος του “Σχεδίου Γοργοπόταμος”
Φωτογραφία αρχείου Εurokinissi

Πρόκειται για έναν Αλβανό που συμμετείχε στο σχέδιο απόδρασης των μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς από τις Φυλακές Κορυδαλλού, ο οποίος έχει προφυλακιστεί. Τυχαία, συνεργείο καθαριότητας εντόπισε στο διαμέρισμα που χρησιμοποιούσε, πιστόλι, σφαίρες και μία χειροβομβίδα.

Το «Σχέδιο Γοργοπόταμος» επανέρχεται στην επιφάνεια μετά από τρία χρόνια, όπου εντελώς τυχαία εντοπίστηκε σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, από συνεργείο καθαριότητας, ένα πιστόλι, σφαίρες  και μια χειροβομβίδα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στην κουζίνα του διαμερίσματος.

Στο συγκεκριμένο διαμέρισμα έμενε τότε ένας Αλβανός που έχει προφυλακιστεί για συμμετοχή του στο «Σχέδιο Γοργοπόταμος», που ενορχήστρωσε ο επίσης προφυλακισμένος Χριστόδουλος Ξηρός, το οποίο αφορούσε σχέδιο απόδρασης των μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς από τις Φυλακές Κορυδαλλού, με ένα εντυπωσιακό τρομοκρατικό χτύπημα που θα μπορούσε να είχε αφήσει δεκάδες θύματα πίσω του και ευτυχώς δεν πρόλαβε να γίνει πραγματικότητα.

Αν και το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι αυτός ο οπλισμός δεν βρέθηκε τότε από την κατ’ οίκον έρευνα της Αντιτρομοκρατικής, μεταφέρθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για ανάλυση, ώστε να εξακριβωθεί πρώτα απ’ όλα αν έχει χρησιμοποιηθεί κάπου, κάτι για το οποίο αναμένονται απαντήσεις και βεβαίως εξετάζεται αν ανήκε στο συγκεκριμένο άτομο ή αλλού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα