Κλέφτες αποπειράθηκαν όχι μία αλλά τρεις φορές να ανατινάξουν ATM

Κλέφτες αποπειράθηκαν όχι μία αλλά τρεις φορές να ανατινάξουν ATM

Εξαρθρώθηκε σπείρα κλοπών-διαρρήξεων από ΑΤΜ τραπεζών με τη μέθοδο «PLOFKRAAK»

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από ΑΤΜ με τη μέθοδο «PLOFKRAAK».

Συνελήφθησαν ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών στη Σαλαμίνα και στο Περιστέρι δύο Έλληνες ηλικίας 32 και 22 ετών, αντίστοιχα. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας, κατασκευής εκρηκτικών υλών, διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες αυτών κατά συναυτουργία, εκρήξεις και λοιπές παραβάσεις σχετικές με τη Νομοθεσία περί εκρηκτικών υλών καθώς και περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες τουλάχιστον τους τελευταίους δύο μήνες ενώθηκαν με σκοπό να διαπράξουν διαρρήξεις μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) με τη μέθοδο «PLOFKRAAK», δηλαδή ανατινάζοντας και καταστρέφοντας το ΑΤΜ, με τη χρήση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών και μιγμάτων εύφλεκτων αερίων. Για το λόγο αυτό προέβησαν στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, αφού πρώτα προμηθεύτηκαν φιάλες οξυγόνου, κενές φιάλες ποτών, βενζίνη και στουπιά.

Όπως εξακριβώθηκε οι δράστες:

* Στις 25-11-206 διέρρηξαν κατάστημα ψιλικών στη Σαλαμίνα και αφαίρεσαν τέσσερις φιάλες υγραερίου.

* Στις 26-11-2016 αφού παραβίασαν τη θύρα εξαγωγής χρημάτων σε ΑΤΜ τράπεζας στη Σαλαμίνα, προσπάθησαν να προκαλέσουν έκρηξη, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

* Στις 26-11-2016 αποπειράθηκαν να προκαλέσουν έκρηξη σε δύο επιπλέον ΑΤΜ τράπεζας επίσης στη Σαλαμίνα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Στην οικία του 32χρονου στη Σαλαμίνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα UZI, 5 φυσίγγια 9 mm, ένα πτυσσόμενο κλομπ, 3 φιάλες υγραερίου, λάστιχο περίπου 50 μέτρων, στο άκρο του οποίου είναι προσαρμοσμένο ακροφύσιο, 3 συσκευασίες με φιαλίδια, περιέχοντα αναβολικές ουσίες και ένας φορητός Η/Υ. Στην οικία του 22χρονου στο Περιστέρι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα φυσίγγιο των 9 mm, πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM.

Οι κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί επανειλημμένα για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, εκβίαση, πλαστογραφία και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων και σε αμφότερους έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλα αδικήματα.

ADVERTISING

SHARE: