'Κωσταλέξι' βίωσε ένας 91χρονος στα χέρια της αποκλειστικής του

Επίσκεψη του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνης στο Γηροκομείο Αθηνών την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση και τα πρώτα ευρήματα του ελέγχου του προσωρινού διοικητικού συμβουλίου, μετά την απόφαση του Δήμου Αθηναίων να κηρύξει έκπτωτη την προηγούμενη διοίκηση του ιδρύματος. 
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Επίσκεψη του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνης στο Γηροκομείο Αθηνών την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση και τα πρώτα ευρήματα του ελέγχου του προσωρινού διοικητικού συμβουλίου, μετά την απόφαση του Δήμου Αθηναίων να κηρύξει έκπτωτη την προηγούμενη διοίκηση του ιδρύματος. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Κλειδωμένο και απομονωμένο από τον γιο του, κρατούσε 69χρονη αποκλειστική ηλικιωμένο με απώτερο σκοπό να τον κληρονομήσε - Ο υπερήλικας κατάφερε να απελευθερωθεί ένα χρόνο μετά

Ένα σύγχρονο «Κωσταλέξι» αναγκάστηκε να βιώσει επί ένα χρόνο, ένας 91χρονος ανήμπορος άντρας, τον οποίο «φρόντιζε» μία 69χρονη αποκλειστική νοσοκόμα από την Αλβανία.

Η γυναίκα αυτή κράτησε τον γέροντα κλειδωμένο στο δωμάτιό του από τον Ιούλιο του 2012 έως τον Μάιο του 2013, βάζοντάς του λόγια για τον γιο του, ενώ δεν του επέτρεπε καν να μιλήσει στο τηλέφωνο μαζί του. Μάλιστα, όταν ο γιος του τηλεφωνούσε εκείνη έβρισκε διάφορα προσχήματα για να εμποδίσει την μεταξύ τους συνομιλία.

Σκοπός της ήταν να παρουσιαστεί στον υπερήλικο ως το μόνο πρόσωπο που ενδιαφερόταν για εκείνον ώστε να την συμπεριλάβει στην διαθήκη του. Τελικά, ο γιος του υπερήλικου αντιλήφθηκε ότι δεν ήταν φυσιολογικά όσα συνέβαιναν, με αποτέλεσμα να κάνει μήνυση σε βάρος της για αρπαγή. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο σπίτι και απελευθέρωσαν τότε τον γέροντα, η πανούργα αποκλειστική είχε καταφέρει να διαφύγει.

Τελικά, δικάστηκε και καταδικάστηκε ερήμην με ποινή φυλάκισης 7 ετών για το αδίκημα της αρπαγής. Μετά από πολύμηνες αναζητήσεις και έρευνες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής, η 69χρονη εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη με το ένταλμα που ίσχυε σε βάρος της.

ADVERTISING

SHARE: