Κύκλωμα εκβιαστών: Οι επόμενες κινήσεις του ανακριτή

Κύκλωμα εκβιαστών: Οι επόμενες κινήσεις του ανακριτή
ΑΘΗΝΑ - ΓΙΑ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΔΥΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Μακρύς είναι ο κατάλογος των ενεργειών του 1ου ειδικού ανακριτή που "χρεώθηκε" την υπόθεση εκβιασμών μέσω ενημερωτικών ιστότοπων, μετά τις απολογίες των τριών κατηγορουμένων

Το κατώφλι του 1ου ειδικού ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση εκβιασμών μέσω ενημερωτικών ιστότοπων, θα περάσουν το επόμενο χρονικό διάστημα τα δεκάδες πρόσωπα που συνομίλησαν με τους κατηγορούμενους το διάστημα που βρισκόταν σε λειτουργία ο υπερκοργιός της ΕΥΠ.

Πρόκειται κυρίως για στελέχη και δημοσιογράφους σε διάφορα sites, οι οποίοι σύμφωνα με τις απομαγνητοφωνημές συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, βρίσκονταν σε επικοινωνία με τους κατηγορούμενους -ιδίως με τον προφυλακισμένο Παν. Μουσσά- και συζητούσαν γύρω από διαφημιστικά έσοδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα γύρω από την υπόθεση δεν αναμένεται να “ανοίξει” οδηγώντας άλλους εμπλεκόμενους στον ανακριτή με την ιδιότητα του κατηγορουμένου.

Ενα από τα βήματα του δικαστικού λειτουργού, μετά την ολοκλήρωση των απολογιών του εκδότη της εφημερίδας “Ακρόπολη”, Παναγιώτη Μαυρίκου, και των δύο δημοσιογράφων Παναγιώτη Μουσσά και Χρήστου Φράγκου, είναι και η άρση του απορρήτου των τραπεζικών λογαριασμών των καττηγορουμένων, αλλά και των εταιριών  τους. Τα αναλυτικά στοιχεία γύρω από τους τραπεζικούς λογαριασμούς ενδέχεται να οδηγήσουν τον ανακριτή στο να καταλήξει μέσα από τις διαδρομές των χρημάτων στα τραπεζικά ιδρύματα, αν πράγματι τα ποσά που φέρονται να δόθηκαν από την ΕΥΔΑΠ, κατέληξαν στους τρεις κατηγορούμενους.

Στο “στόχαστρο” της ελληνικής Δικαιοσύνης μπαίνουν πλέον και η χειρόγραφη ατζέντα του εκδότη Παν. Μαυρίκου, οι οποίες κατασχέθηκαν από το γραφείο του στην εφημερίδα “Ακρόπολη”. Σύμφωνα με την έκθεση κατάσχεσης της ΕΛ.ΑΣ., καταγράφονται και χρήματα συνολικού ύψους περίπου 800.000 ευρώ, καθώς και διάφορες σημειώσεις του κατηγορούμενου, ο οποίος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ.

Στην επίμαχη ατζέντα, οι σημειώσεις που περιλαμβάνονται στην ατζέντα είναι επί διαφόρων ζητημάτων,αφού καταγράφονται από τα τρέχοντα έξοδα της εφημερίδας μέχρι και λίστα που πιθανότατα είναι για ψώνια από το super market.

Καταγράφονται δεκάδες εταιρείες, όπως η ΙΚΕΑ, η Attica Bank, ο ΟΛΠ, τα Public και άλλες, οι οποίες φαίνεται πως διέθεταν διαφημίσεις στην εφημερίδα. Σε άλλες σελίδες, καταγράφονται ονόματα και στοιχεία επικοινωνίας εκπροσώπων επιχειρήσεων για ραντεβού, αλλά και “εισπράξεις” όπως αναφέρεται, με καταγεγραμμένα κάποια χρηματικά ποσά δίπλα σε επωνυμίες εταιρειών.

Ξεχωριστή σελίδα διαθέτει o Π. Μουσσάς, το όνομα του οποίο έχει σημειωθεί κάτω από τη λέξη Attica και ακολουθύν πέντε ημερομηνίας και σειρά ποσών, η πλειοψηφία των οποίων έχει διαγραφεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα