'Λαβράκι' έπιασε η Άμεση Δράση σε έλεγχο στην Γλυφάδα

Εκκένωση των δικαστηρίων στην οδό Ευελπίδων μετά από τηλεφώνημα αγνώστου για ρίψη ρουκέτας, το μεσημέρι της Δευτέρς 13 Φεβρουαρίου 2017. Ο άγνωστος τηλεφώνησε στο ΕΘΝΟΣ και είπε ότι είναι μέλος της τρομοκρατικής ομάδας "Σέχτα Επαναστατών". Στην συνέχεια ανέφερε ότι θα ριφθεί ρουκέτα στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών έσπευσαν στα δικαστήρια, ενώ ο χώρος αποκλείστηκε από την Αστυνομία.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Εκκένωση των δικαστηρίων στην οδό Ευελπίδων μετά από τηλεφώνημα αγνώστου για ρίψη ρουκέτας, το μεσημέρι της Δευτέρς 13 Φεβρουαρίου 2017. Ο άγνωστος τηλεφώνησε στο ΕΘΝΟΣ και είπε ότι είναι μέλος της τρομοκρατικής ομάδας "Σέχτα Επαναστατών". Στην συνέχεια ανέφερε ότι θα ριφθεί ρουκέτα στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών έσπευσαν στα δικαστήρια, ενώ ο χώρος αποκλείστηκε από την Αστυνομία. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Εξιχνιάσθηκαν τουλάχιστον 14 περιπτώσεις κλοπών και δύο ληστειών που είχαν γίνει από έναν άνδρα αλβανικής καταγωγής και τον Ρουμάνο συνεργό του

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές από σπίτια, πρακτορεία ΟΠΑΠ και καταστήματα σε διάφορες περιοχές των Νοτίων Προαστίων.

Συνελήφθησαν στην Γλυφάδα, δύο αλλοδαποί εκ των οποίων ένας 26χρονος Αλβανός και ένας 25χρονος Ρουμάνος, μέλη της σπείρας. Ειδικότερα, οι δράστες πρωινές της περασμένης Τετάρτης εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης να κινούνται με αυτοκίνητο στην Γλυφάδα και αποφασίσθηκε ο έλεγχός τους.

Στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν τέσσερις τηλεοράσεις, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, δύο ζευγάρια γάντια, ένα σπρέι αφρού που χρησιμοποιείται για την εξουδετέρωση των συναγερμών καθώς και πλήθος διαρρηκτών εργαλείων. Στην συνέχεια, προσήχθησαν αρχικά στο Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας και ακολούθως στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής.

Από την διενεργηθείσα έρευνα, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες λίγη ώρα νωρίτερα, είχαν διαρρήξει δύο πρακτορεία ΟΠΑΠ στην Αργυρούπολη και στην Γλυφάδα από τα οποία είχαν αφαιρέσει τα παραπάνω αντικείμενα.

Όπως διαπιστώθηκε από την περαιτέρω έρευνα, οι δράστες από τετραμήνου και πλέον, μαζί με έναν συνεργό τους που αναζητείται, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη ληστειών και κλοπών– διαρρήξεων από καταστήματα και οικίες στα Νότια Προάστια.

Ειδικότερα, εντόπιζαν καταστήματα και οικίες και εισέρχονταν στο εσωτερικό τους είτε μετά από θραύση των υαλοπινάκων είτε μετά από παραβίαση των θυρών, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, τηλεοράσεις και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές τις οποίες ακολούθως διέθεταν προς πώληση. Στις περιπτώσεις που εντός της οικίας βρίσκονταν οι ένοικοι, τους ακινητοποιούσαν απειλώντας τους με χρήση βίας ή αιχμηρού αντικειμένου.

Μετά από κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, πλήθος φυσιγγίων, διάφορα κοσμήματα, ένας φορητός υπολογιστής και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί συνολικά 16 περιπτώσεις, εκ των οποίων 12 κλοπές από καταστήματα και πρακτορεία ΟΠΑΠ, δύο κλοπές από οικίες και δύο ληστείες.

Περαιτέρω, οι δράστες κατά το παρελθόν είχαν κατηγορηθεί για παρόμοια αδικήματα και είχαν εκτίσει ποινή φυλάκισης, ενώ μετά την αποφυλάκιση τους παραβίασαν τους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

ADVERTISING

SHARE: