Ληστεία μυστήριο στην Γεωπονική. Ο αδερφός του συλληφθέντα είχε αθωωθεί για τους Πυρήνες

Ληστεία μυστήριο στην Γεωπονική. Ο αδερφός του συλληφθέντα είχε αθωωθεί για τους Πυρήνες

Αδερφός ενός εκ των ληστών του Βελβεντού, είναι ο συλληφθείς για τη ληστεία στη Γεωπονική. Τελεσίδικη η αθώωσή του για τη Συνωμοσία των Πυρήνων

Αδερφός μέλους των ληστών του Βελβεντού και κατηγορούμενος για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, που στη συνέχεια όμως αθωώθηκε αμετάκλητα για την δεύτερη κατηγορία, είναι ο 25χρονος συλληφθείς δράστης από την ένοπλη ληστεία της χρηματαποστολής, που έγινε το πρωί εντός της Γεωπονικής Σχολής στην Ιερά Οδό.

Έτσι λοιπόν στην έρευνα παραμένει επικεφαλής η Ασφάλεια Αττικής και απλά ενημερώνεται η Αντιτρομοκρατική για παν ενδεχόμενο και για να διαπιστωθεί αν υπάρχει τυχόν συσχετισμός της ληστείας αυτής με το «αντάρτικο πόλεων».

Ο αδερφός του συλληφθέντα, ήταν ανάμεσα στα μέλη που είχε συλλάβει η Αντιτρομοκρατική το 2013 για την ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης και για συμμετοχή στην Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, όμως όπως ειπώθηκε, αθωώθηκε για την δεύτερη κατηγορία και εκτίει ποινή φυλάκισης μόνο για την ληστεία.

Η σημερινή ένοπλη ληστεία στην Γεωπονική Σχολή σημειώθηκε μισή ώρα μετά τις 10 το πρωί εντός του εκπαιδευτικού ιδρύματος στην Ιερά Οδό, κατά τη διάρκεια ανεφοδιασμού ΑΤΜ από υπαλλήλους της χρηματαποστολής.

Οι δύο ένοπλοι δράστες με απειλή πιστολιών ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και αφαίρεσαν τις κασετίνες με τα χρήματα. Στο μεταξύ, όμως είχε ειδοποιηθεί η Αστυνομία και σύντομα οι γύρω δρόμοι γέμισαν περιπολικά, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη και να καταφέρουν οι αστυνομικοί να συλλάβουν τον έναν από τους δράστες.

Οι ίδιοι προσπάθησαν να διαφύγουν με ένα μηχανάκι που είχαν ως όχημα διαφυγής, όμως δεν πήρε μπροστά και έτσι διέφυγαν τρέχοντας. Στην γύρω περιοχή διεξήχθησαν εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό και του δεύτερου δράστη, οι οποίες όμως δεν είχαν αποτέλεσμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Άρωμα 'Πυρήνων της Φωτιάς' στη ληστεία της Γεωπονικής

ADVERTISING

SHARE: