Ληστεία Υφαντή: ‘Ήταν αδίστακτοι, πήραν θέση και άρχισαν να πυροβολούν’

Ληστεία Υφαντή: ‘Ήταν αδίστακτοι, πήραν θέση και άρχισαν να πυροβολούν’

Από τύχη δεν είχε χειρότερη έκβαση η χθεσινή ένοπλη ληστεία στα γραφεία της εταιρείας Υφαντής αλλά και στην καταδίωξη που ακολούθησε

“Ήταν αδίστακτοι και δεν τους ενδιέφερε η ανθρώπινη ζωή, δεν τους ενδιέφερε αν θα σκότωναν. Γονάτισαν, πήραν θέση και άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με θεριστική βολή!”.

Αυτά ήταν τα λόγια αξιωματικού της Ασφάλειας Αττικής για τον τρόπο που λειτούργησαν οι τέσσερις ένοπλοι ληστές χθες, όταν τους εντόπισαν άντρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στον παράδρομο της Εθνικής Οδού, λίγο μετά την αιματηρή ληστεία στην εταιρεία “Υφαντής” στην Κηφισιά.

Ακόμα και μέσα στην επιχείρηση όμως δεν συγκράτησαν την ψυχραιμία τους και φαίνεται πως αγχώθηκαν από την ταυτόχρονη παρουσία πολλών ανθρώπων και τις διαφορετικές αντιδράσεις τους, πυροβολώντας και εκεί, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν στα πόδια τον αδερφό του ιδρυτή της εταιρείας και τον γιο του.

Με τα 50.000 ευρώ στα χέρια, το καλάσνικοφ και τα πιστόλια, οι δράστες τράπηκαν σε φυγή με δύο διαδοχικά αυτοκίνητα, τα οποία και τα δύο έκαψαν και εξαφανίστηκαν στην Δυτική Αττική, μετά από μία περιπετειώδη καταδίωξη.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει να ήταν κλεμμένα αυτοκίνητα, αυτό θεωρείται τουλάχιστον βέβαιο και απλά χρησιμοποίησαν πλαστές πινακίδες αυτοκινήτων που δεν απασχολούν.

Βαλλιστικά δεν αναμένουν από την Αστυνομία να ταυτοποιηθεί αυτό το περιστατικό με το αντίστοιχο περιστατικό της Πεύκης, την προηγούμενη Παρασκευή, αφού ούτως ή άλλως χρησιμοποιήθηκαν άλλα διαμετρήματα και όπλα, αλλά και πάλι αυτό από μόνο του δεν απορρίπτει το ενδεχόμενο να είναι τα ίδια πρόσωπα, καθώς έπραξαν με τον ίδιο αδίστακτο τρόπο και τράπηκαν σε φυγή και πάλι προς το Μενίδι.

Μπορεί βεβαίως να είναι και διαφορετική συμμορία, ωστόσο από τον τρόπο που λειτούργησαν θυμίζουν τις τραγικές μνήμες από το περιστατικό του Ρέντη και παραπέμπουν σε συμμορίες κυρίως ατόμων που προέρχονται από πρώην σοβιετικές χώρες.

Σε ό,τι αφορά το χρηματικό ποσό που έβαλαν στόχο τους, σύμφωνα με πληροφορίες καθημερινά στην συγκεκριμένα εταιρεία και την ίδια ώρα γίνεται η καταμέτρηση των εισπράξεων και εν συνεχεία η χρηματαποστολή στις τράπεζες. Άρα οι δράστες πρέπει να είχαν σε πρώτη φάση μία αρχική ενημέρωση και σε δεύτερη φάση να έχουν παρακολουθήσει ημέρες πριν από τη ρουτίνα που ακολουθούσε στην εταιρεία ώστε να σχεδιάσουν το χτύπημά τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα