Μάχη με τον χρόνο δίνει η Αντιτρομοκρατική για να κερδίσει όσο περισσότερα από την σύλληψη Ρούπα

Μάχη με τον χρόνο δίνει η Αντιτρομοκρατική για να κερδίσει όσο περισσότερα από την σύλληψη Ρούπα
ΓΙΑΦΚΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΗΣ ΡΟΥΠΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ---ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΔΥΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΡΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΓΚ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Στο γκαράζ-γιάφκα βρέθηκαν δύο αυτοκίνητα, ένα από το παρελθόν του Μαζιώτη και ένα ακόμη και δύο βαλίτσες με πυρομαχικά και υλικά κατασκευής αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για να μπορέσουν να συλλέξουν στοιχεία που θα φωτίσουν τυχόν “ορφανά” τρομοκρατικά χτυπήματα ή επικείμενους στόχους που η Πόλα Ρούπα είχε “κλειδώσει” για τυχόν νεό γύρω χτυπημάτων του Επαναστατικού Αγώνα.

Πρόσθετα, εξίσου μάχη με τον χρόνο δίνουν οι Αρχές ώστε να μπορέσουν τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια να εξάγουν σύντομα αποτέλεσμα από τυχόν αποτυπώματα ή ίχνη γενετικών υλικών που έχουν συλλεγεί από τα σπίτια της Ηλιούπολης, του Αγίου Δημητρίου και από το γκαράζ-γιάφκα της Ρούπα στον Άλιμο, σε μία προσπάθεια να φτάσουν και σε άλλα ασύλληπτα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, πριν αναλάβουν δράση.

Ιδιόχειρες σημειώσεις της Πόλας Ρούπα, που βρέθηκαν άλλωστε στο σπίτι καταφύγιο της Ηλιούπολης, με καταγραφή πιθανών στόχων φανερώνουν τις προθέσεις της, ενώ και το κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε θα περάσει και αυτό από “μικροσκόπιο”, όπως και πλαστές ταυτότητες για να εντοπισθούν τυχόν και άλλοι χώροι με οπλισμό κλπ.

Η ίδια όπως ήταν αναμενόμενο δεν έχει πει το παραμικρό στους αστυνομικούς και στον εισαγγελέα και αρκέστηκε να αναφερθεί μόνο στο ζήτημα του παιδιού και στην απαίτησή της να δοθεί στην μητέρα και την αδερφή, λόγους για τους οποίους τοσο εκείνη όσο και ο έγκλειστος σύντροφός της και ηγέτης του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκος Μαζιώτης, προχωρούν σε απεργία πείνας και δίψας, ώες ότου ικανοποιηθεί το αίτημά τους.

Η 25χρονη, σε σπίτι ιδιοκτησίας της οποίας είχε βρει καταφύγιο εδώ και περίπου δύο χρόνια η Πόλα Ρούπα, ενώ εκείνη έμενε στο σπίτι της στο Άγιο Δημήτριο, μπορεί να κατηγορείται μόνο για υπόθαλψη έως αυτή την στιγμή, καθώς οι αστυνομικοί γνωρίζουν μέχρι τώρα ότι έιχε παραχωρήσει το σπίτι της στην Ρούπα και της πρόσεχε τον 6χρονο γιο της, όταν εκείνη έλειπε, ωστόσο οι Αρχές ακόμα ερευνούν την πιθανότητα να υπήρχε τυχόν  μεγαλύτερη εμπλοκή και έχουν βάλει στο μικροσκόπιο κάθε τι τους τραβάει την προσοχή όπως το υλικό κλειστού κυκλώματος από ληστεία στην Μαλεσίνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πάντα έως αυτή την ώρα οι περιπτώσεις που φέρονται ότι έχουν ταυτοποιηθεί και αποδίδονται μέσω ενταλμάτων σε βάρος της Ρούπα πέρα από τις παλαιότερες κατηγορίες για τη συμμετοχή στον Επαναστατικό αγώνα, είναι η ληστεία στο νοσοκομείο Σωτηρία το καλοκαίρι του 2015 και βεβαίως οι απόπειρα απόδρασης του συντρόφου τη, Νίκου Μαζιώτη, που οργάνωσε πέρυσι τον Φεβρουάριο.

Στο γκαράζ-γιάφκα του Αλίμου εντοπίστηκαν δύο αυτοκίνητα, το ένα που είχε αγοράσει στο παρελθόν με πλαστά στοιχεία ο Νίκος Μαζιώτης και ένα ακόμη, καθώς επίσης δύο βαλίτσες στα πορτ μπαγκάζ τους, που είχαν μέσα υλικά για κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών και πυρομαχικά.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με πληροφορίες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσίας είχε εδώ και μήνες πληροφορίες και μαρτυρίες που τοποθετούσαν την Ρούπα να κινείται στην ευρύτερη περιοχή κι έτσι έστησαν ένα «δίχτυ» ερευνών που περιλάμβανε τον Άγιο Δημήτριο, την Ηλιούπολη και άλλους 2-3 όμορους δήμους. Εν τέλει όμως, υπήρξαν κάποιες πληροφορίες και μαρτυρίες στην Αντιτρομοκρατική οι οποίες τοποθέτησαν ακόμα πιο κοντά στο κρησφύγετο της έρευνες έως ότου τελικά εντοπίστηκε το διαμέρισμά στην Ηλιούπολη και εδώ και τρεις ημέρες τέθηκε υπό συνεχή παρακολούθηση.

Ενδεχομένως, σε αυτό το σημείο να έπαιξε ρόλο μία παράλληλη έρευνα της Ασφάλειας για τον εντοπισμό ενός σεσημασμένου ληστή, παλιού συνεργού του Παλαιοκώστα, συμμορία του οποίου φέρεται να είναι υπεύθυνη για τις ένοπλες ληστείες, μεταξύ άλλων και αυτές στον Γερμανό της Πεύκης και στην επιχείρηση “Υφαντής” στο Μαρούσι και οποίος χωρίς να έχει καμία σχέση με την υπόθεση και με τρομοκρατία, μάλλον την γνώριζε και ενδεχομένως είχε κάποιου είδους επαφή μαζί της.

Ενδεχομένως εκεί λοιπόν να έκλεισε ακόμα περισσότερο ο κλοιός στην περιοχή της Ηλιούπολης και στο σπίτι της οδού Ζαΐμη και έτσι τα τελευταία τουλάχιστον τρία 24ωρα το σπίτι τέθηκε υπό την στενή παρακολούθηση της Αντιτρομοκρατικής, έως ότου σιγουρευτούν οι Αρχές ότι όντως εντόπισαν την Πόλα Ρούπα.

Κατά τη διάρκεια της στενής αυτής παρακολούθησης ταυτοποιήθηκε πως όντως η Πόλα Ρούπα διέμενε εκεί και κυκλοφορούσε πλέον με κοντά και βαμμένα καστανά μαλλιά και μέσω της παρακολούθησης διαπιστώθηκε και η εμπλοκή της 25χρονης η οποία μετέβη στο διαμέρισμά της Ηλιούπολης για να φυλάξει τον 6χρονο γιο της Ρούπα κατά τη διάρκεια της απουσίας της. Ρόλο που είχε αναλάβει γενικότερα σύμφωνα με την Αστυνομία.

Πλέον, χθες αργά το βράδυ και μετά από σύσκεψη των επικεφαλής αξιωματικών αποφασίστηκε στις 6 το πρωί να γίνει η διπλή επέμβαση των ΕΚΑΜ σε Ηλιούπολη και Άγιο Δημήτριο, στις οδούς Ζαΐμη και Αθανασίου Διάκου αντίστοιχα. Όντως στις 6:10 το πρωί πραγματοποιήθηκε η μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στα δύο διαμερίσματα και συνελήφθη η σύντροφος του ηγέτη του Επαναστατικού Αγώνα Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα, αλλά και η 25χρονη που την υπέθαλπε.

Η Ρούπα είχε μία τσάντα με πιστόλι όμως δεν επιχείρησε να το πιάσει, άλλωστε ήταν αστραπιαία η έφοδος των αντρών της ΕΚΑΜ και περιορίστηκε στα να πιάσει με το ένα χέρι το παιδί της και να ζητήσει να μην το πειράξουν.

Η 25χρονη ζήτησε το απόγευμα να πάει σε νοσοκομείο γιατί ένιωσε ενόχληση στο χέρι της, πιθανόν από τη στιγμής της σύλληψής της. Ως εκ τούτου αποφασίστηκε να γίνει μεταγωγή της από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ σε νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις και με το πέρας αυτών να επιστρέψει πίσω στα κρατητήρια. Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί και εκείνη με τη σειρά της ενώπιον του εισαγγελέα με την σχηματισθείσα σε βάρος της δικογραφία.

Οι επίσημες ανακοινώσεις από τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θεόδωρος Χρονόπουλος προέβη σε επίσημες ανακοινώσεις για τη σύλληψη της αναζητούμενης για τρομοκρατική δραστηριότητα Παναγιώτας Ρούπα:

Συνελήφθη σήμερα το πρωί (05 Ιανουαρίου 2017), σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η 48χρονη αναζητούμενη για τρομοκρατική δραστηριότητα, Παναγιώτα Ρούπα.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε την 06.10 ώρα σε διαμέρισμα στην περιοχή της Ηλιούπολης Αττικής.

Είχε μαζί της το ανήλικο παιδί της, το οποίο παραδόθηκε για προστατευτική φύλαξη στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υπό την εποπτεία της Εισαγγελέα Ανηλίκων.

Στη συνέχεια, την 07.00 ώρα περίπου, σε διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου Αττικής και σε παράλληλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνελήφθη 25χρονη ημεδαπή, η οποία κατηγορείται για υπόθαλψη, καθώς φέρεται να παρείχε συνδρομή στην αναζητούμενη Παναγιώτα Ρούπα.

Και τις δύο επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνέδραμε η Ε.Κ.Α.Μ. και παρίσταντο εκπρόσωποι των Εισαγγελικών Αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος της αναζητούμενης Παναγιώτας Ρούπα εκκρεμούν:

-Απόφαση του Ε΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, από το έτος 2013, με την οποία της επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 50 ετών και 6 μηνών, για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση “ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ” και τη δράση της εν λόγω οργάνωσης έως και το έτος 2010, ένταλμα Σύλληψης του 15ου Τακτικού Ανακριτή, από το έτος 2014, που αφορά, μεταξύ άλλων, στα αδικήματα της συγκρότησης – διεύθυνσης τρομοκρατικής οργάνωσης, της κατασκευής, προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών, της έκρηξης με πρόθεση από κοινού από την οποία προέκυψε κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο και προκλήθηκαν σωματικές βλάβες, της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας με πρόκληση έκρηξης και της διακεκριμένης κλοπής από κοινού.

-Απόφαση του ΣΤ΄ Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, από το έτος 2016, με την οποία ορίστηκε συνολική ποινή φυλάκισης 11 ετών, σχετικά με έκρηξη Α.Ε.Μ την 10 Απριλίου 2014, έξω από τα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει με προκήρυξη η τρομοκρατική οργάνωση «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ».

Επιπλέον:

-Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει σχηματισθεί σε βάρος της δικογραφία για συμμετοχή στον σχεδιασμό και την εκτέλεση οργανωμένου σχεδίου απελευθέρωσης εγκλείστων στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, με τη χρήση ελικοπτέρου, την 21 Φεβρουαρίου 2016, υπόθεση για την οποία διενεργείται κυρία ανάκριση από τον Ειδικό Ανακριτή – Εφέτη Αθηνών, ενώ στο πλαίσιο της προανάκρισης για την παραπάνω υπόθεση, προέκυψε η συμμετοχή της σε ένοπλη ληστεία υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, εντός του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών “Η ΣΩΤΗΡΙΑ”, την 25 Ιουνίου 2015. Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνεχίζονται.

Ο κύκλος των συλλήψεων και της φυγής

Ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα αρχικά συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τον Απρίλιο του 2010, ενώ στο σπίτι τους, στα Καλύβια Αττικής, βρέθηκαν σχέδια προκηρύξεων για μελλοντικά τρομοκρατικά χτυπήματα και χειρόγραφα προσχέδια προκηρύξεων.

Τον Οκτώβριο του 2011 και από γκάφα των δικαστικών Αρχών και αφού παρήλθε το 18μηνο, το ζευγάρι αποφυλακίζεται, με περιοριστικούς όρους, όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, παραμονή στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και παρουσία τους τρεις φορές τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους. Οι όροι παραβιάστηκαν τον Ιούνιο του 2012, οπότε το ζευγάρι και το 6χρονο αγοράκι τους σήμερα, εξαφανίστηκαν.

Έκτοτε το ζευγάρι διαφεύγει στην Ισπανία, την Κρήτη και στη συνέχεια στο Μαρούσι. Ο Νίκος Μαζιώτης συλλαμβάνεται ύστερα από μία τυχαία και αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικούς, όπου τραυματίστηκε, στο Μοναστηράκι, τον Ιούλιου του 2014.

Η Πόλα Ρούπα παρέμεινε άφαντη όλο αυτό το χρονικό διάστημα και αναζητεί τρόπους όχι μόνο να κρατήσει «ζωντανό» σύμφωνα με τις Αρχές τον Επαναστατικό Αγώνα αλλά και να βοηθήσει τον σύντροφό της να αποδράσει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα