Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι Αρχές για τον εντοπισμό του Αλβανού συζυγοκτόνου και του 4χρονου γιου του που απήγαγε

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι Αρχές για τον εντοπισμό του Αλβανού συζυγοκτόνου και του 4χρονου γιου του που απήγαγε

Μαρτυρίες τόσο από τα Ιωάννινα όσο και από την Πάτρα δεν οδήγησαν πουθενά τελικά την Αστυνομία. Είκοσι λεπτά μετά το έγκλημα αποπειράθηκε να μισθώσει ταξί για Θεσσαλονίκη, όμως ο οδηγός είχε άλλη δουλειά

Μία ομάδα 50 έμπειρων αστυνομικών από την Ασφάλεια Πολυγύρου, το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής Θεσσαλονίκης και από τις αστυνομικές δυνάμεις των συνόρων, έχει συσταθεί για τον εντοπισμό και την σύλληψη του 33χρονου Αλβανού δολοφόνου James Lesi του Frrok και της Pashe.

Δύο τελευταίες μαρτυρίες που δέχτηκε η ΕΛ.ΑΣ. και το Χαμόγελο του Παιδιού τοποθετούσαν τον δράστη και τον 4χρονο γιο του να κινούνται στην μία περίπτωση στην περιοχή των Ιωαννίνων και στην άλλη περίπτωση, στην Πάτρα, όμως και οι δύο πληροφορίες ελέγχθηκαν και δεν προέκυψε τίποτε σχετικό.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο δράστης μόλις 20 λεπτά μετά το στυγερό έγκλημα, τηλεφώνησε σε οδηγό ταξί στην Ορμύλια Χαλκιδικής για να κλείσει «κούρσα» με προορισμό την Θεσσαλονίκη, όμως ο ταξιτζής είχε άλλη δουλειά και αρνήθηκε. Στην περιοχή εντοπίστηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο Lesi, όχι όμως και το μικρού κυβισμού μηχανάκι του.

Αυτό σημαίνει πως σίγουρα ο δράστης δεν χρησιμοποίησε το αυτοκίνητό του για να διαφύγει, αλλά και για το μηχανάκι μοιάζει αρκετά δύσκολο, αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι πλέον είχε βραδιάσει, έκανε κρύο και μαζί του είχε τον 4χρονο γιο του, που αμέσως μετά το έγκλημα άρπαξε μπροστά στα μάτια ενός άλλου παιδιού με το οποίο έπαιζαν έξω στα σκαλιά του σπιτιού και τράπηκε μαζί του σε φυγή.

Όλοι οι φίλοι και οι γνωστοί του στην Ορμύλια εξετάστηκαν από τις Αρχές και κανείς τους δεν προέκυψε να έφυγε από την περιοχή, ούτε ο αδερφός του δράστη να εισήλθε στην χώρα μας από την Αλβανία, ώστε τυχόν να τον βοηθούσε να διαφύγει. Για τις Αρχές πάντως θεωρείται βέβαιο, πως ο δράστης έτυχε της βοήθειας τρίτου για να διαφύγει από την περιοχή, ωστόσο ακόμα ερευνάται ποιο μπορεί να είναι αυτό το πρόσωπο.

Ταυτόχρονα από την πρώτη στιγμή έχουν ενημερωθεί οι Αρχές της Αλβανίας για το περιστατικό και μέχρι στιγμής στην απάντηση που έχουν δώσει στην ΕΛ.ΑΣ. δηλώνουν άγνοια για την τύχη του δράστη και του γιού του.

Το χρονικό του στυγερού εγκλήματος

Το φρικτό αυτό έγκλημα έγινε την περασμένη Τετάρτη, λίγο πριν τις 7 το απόγευμα στο σπίτι της 41χρονης Ελληνίδας εν διαστάσει συζύγου του Lesi, στην Ορμύλια Χαλκιδικής.

Κάποια στιγμή, o Lesi, ο οποίος είχε εμφανίσει επιθετική συμπεριφορά σε βάρος της πρώην συζύγου του, μετέβη στο σπίτι χαιρέτησε την πεθερά του και μητέρα της άτυχης γυναίκας και ανέβηκε στο σπίτι του θύματος με κρυμμένο ένα μαχαίρι μέσα στα ρούχα του.

Μόλις λίγα λεπτά μετά, η μητέρα του θύματος, άκουσε φωνές από το υπερκείμενο διαμέρισμα που έμενε η κόρη της και κλάματα από τον μεγαλύτερο γιο της οικογένειας, ηλικίας 6,5 ετών, έτρεξε πάνω και βρήκε την κόρη της μέσα σε μία λίμνη αίματος. 

Αμέσως στο σημείο κλήθηκε και μετέβηκε περιπολικό της Αστυνομίας και οι αστυνομικοί που μπήκαν μέσα στο σπίτι ανακάλυψαν την 41χρονη κατακρεουργημένη με έξι μαχαιριές στον θώρακα, πεσμένη στο πάτωμα του σπιτιού και μέσα σε μία λίμνη αίματος. Το μεγαλύτερο αγοράκι της, μόλις 6,5 ετών οι βρισκόταν σε κατάσταση σοκ στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς του που έμεναν από κάτω. 

Είχε προηγηθεί έντονος τσακωμός μεταξύ του 34χρονου Αλβανού και της εν διαστάσει Ελληνίδας συζύγου του που είχε αυτή την αιματηρή κατάληξη, μπροστά στα μάτια του έντρομου παιδιού τους.

Αμέσως μετά την φρικτή του πράξη, ο δράστης, άρπαξε και το μικρότερο γιο του, μόλις 4,5 ετών που έπαιζε έξω και τράπηκε σε φυγή μαζί του. Από εκείνη την στιγμή έχει σημάνει συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τον έγκαιρο εντοπισμό του Αλβανού δράστη και του ανήλικου παιδιού του που το απήγαγε.

Ο 33χρονος Αλβανός είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για περιπτώσεις που αφορούσαν την νομοθεσία περί όπλων και αλλοδαπών και εργαζόταν στην οικογενειακή επιχείρηση της συζύγου του και των γονέων της.

Στο πλαίσιο αστυνομικής προανάκρισης, που διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Πολυγύρου για την ανθρωποκτονία αυτή και την αρπαγή του παιδιού, δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκιδικής, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 33χρονου Αλβανού James Lesi του Frrok και της Pashe , υπηκόου Αλβανίας, γεννηθέντος 22-02-1982, κάτοικος Ορμύλιας Χαλκιδικής.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, πραγματοποιείται προκειμένου να καταστεί δυνατός ο εντοπισμός και η σύλληψη του και συνακόλουθα η πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του παραπάνω αδικήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 23710-21621, 23710-21642, 23710-21668 του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα