Μάχη με τον χρόνο για τους 'νεοσύλλεκτους' του Ε.Α. και τις γιάφκες με τα όπλα

Μάχη με τον χρόνο για τους 'νεοσύλλεκτους' του Ε.Α. και τις γιάφκες με τα όπλα

Οπλισμός βρέθηκε και στο σπίτι της Ηλιούπολης που είχε βρει καταφύγιο η Ρούπα και περίπου 100.000 ευρώ στο σπίτι της Αθανασοπούλου στον Άγιο Δημήτριο

Μάχη με τον χρόνο δίνει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για να μπορέσει εντοπίσει τους «νεοσύλλεκτους» της Πόλας Ρούπα και του Επαναστατικού Αγώνα και βεβαίως τις γιάφκες με τον οπλισμό, που ενδεχομένως έχουν μισθωθεί με τα πλαστά στοιχεία των ταυτοτήτων που ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Στις έρευνες που ακολούθησαν στο εξοχικό σπίτι της Ρούπα στον Ωρωπό, που χρησιμοποιούσε κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, δεν φαίνεται να έχει βρεθεί κάτι εξαιρετικά κρίσιμο για τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, ωστόσο χώρος ξεψαχνίζεται για τυχόν αποτυπώματα και ίχνη γενετικών υλικών όπου και όλοι οι προηγούμενοι χώροι.

Στο σπίτι-κρησφύγετο της Ρούπα στην Ηλιούπολη, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πολεμικά τυφέκια Καλάσνικοφ, δύο πιστόλια, τέσσερις χειροβομβίδες (τρεις αμυντικού και μια επιθετικού τύπου) και φυσίγγια πυροβόλων όπλων διαφόρων διαμετρημάτων.

Αν και μέχρι στιγμής επισήμως δεν υπάρχουν απαντήσεις από τη βαλλιστική εξέταση του οπλισμού, ενδεχομένως το ένα από τα πιστόλια έχει χρησιμοποιηθεί παλιότερα από τον Μαζιώτη στη ληστεία της Κλειτορίας και από τη Ρούπα στην αποτυχημένη προσπάθεια απόδρασης με ελικόπτερο πέρυσι τον Φεβρουάριο.

Κοντά στη περιοχή του Αγίου Δημητρίου, όπου διέμενε η συλληφθείσα Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, και συγκεκριμένα στο γκαράζ του Αλίμου, βρέθηκε και κατασχέθηκε όχημα το οποίο φέρεται ότι είχε αγοραστεί το Δεκέμβριο του 2016 από τις δύο συλληφθείσες, όπως και το αυτοκίνητο που είχε αγοράσει ο Νίκος Μαζιώτης στο παρελθόν, επίσης με πλαστά στοιχεία. Στα αυτοκίνητα βρέθηκαν υλικά για εκρηκτικούς μηχανισμούς, τεράστιες ποσότητες ANFO, κλπ.

Πρόσθετα και στα δύο σπίτια, του Αγίου Δημητρίου και της Ηλιούπολης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά, κοντά στα 100.000 ευρώ, τα οποία ενδεχομένως προέρχονται από ληστείες. Μάλιστα, για αυτό τον σκοπό πέρα από τις ταυτοποιημένες περιπτώσεις, οι Αρχές έχουν ζητήσει από την τράπεζα στη Μαλεσίνα να τους ενημερώσει για τους αριθμούς των χαρτονομισμάτων της.

Όλα τα παραπάνω κατασχεθέντα έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για εργαστηριακές εξετάσεις και ο χρόνος πλέον πιέζει για τον εντοπισμό της γιάφκας που κρύβεται το μεγαλύτερο μέρος του οπλισμούς, αλλά και για τον εντοπισμό των νέων στελεχών του Ε.Α. Υπενθυμίζεται, ότι από τις πλαστές ταυτότητες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, δύο νεαροί απεικονίζονται σε δύο ταυτότητες με υπαρκτά στοιχεία αλλά άλλες φωτογραφίες, ενώ υπάρχουν άλλες τρεις κλεμμένες ταυτότητες νεαρών γυναικών που δεν έχουν προλάβει να χρησιμοποιηθούν.

Υπενθυμίζεται επίσης, πως οι Αρχές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η Ρούπα είχε σκοπό μάλλον να προχωρήσει σύντομα σε τρομοκρατικό χτύπημα, ενδεχομένως στην περιοχή του Πειραιά, ενώ στις ιδιόχειρες σημειώσεις αναφέρονται πολλές εταιρείες, γνωστοί επιχειρηματίες και εφοπλιστές, όπως και πολιτικά πρόσωπα.

Ο 6χρονος γιος της Πόλα Ρούπα τελικά δόθηκε στη μητέρα και την αδερφή της και έτσι έπαυσαν την απεργία πείνας και δίψα στην οποία είχαν προχωρήσει τόσο εκείνη, όσο και ο σύντροφός της Νίκος Μαζιώτης, όσο και η πιστή της συνεργός Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, οι οποίες νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» λόγω των προβλημάτων υγείας που εμφάνισαν από αυτή την απεργία πείνας και δίψας.

Εφόσον λάβουν εξιτήριο σήμερα από το Νοσοκομείο, η μεταγωγή τους στις φυλακές Κορυδαλλού αναμένεται να εκτελεστεί και αυτή σήμερα, αλλιώς, αν το εξιτήριο δοθεί αύριο, η μεταγωγή θα γίνει και αυτή αύριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στη μητέρα της Ρούπα ο 6χρονος

Όπλα και χειροβομβίδες στο σπίτι που διέμενε η Πόλα Ρούπα

ADVERTISING

SHARE: