Μαφία των φαρμάκων: Με ζαφείρια και ρουμπίνια ξέπλενε τα κέρδη από αναβολικά και αντικαρκινικά φάρμακα

Μαφία των φαρμάκων: Με ζαφείρια και ρουμπίνια ξέπλενε τα κέρδη από αναβολικά και αντικαρκινικά φάρμακα
Με ζαφείρια και ρουμπίνια ξέπλενε η "μαφία των φαρμάκων" τα κέρδη από αναβολικά και αντικαρκινικά φάρμακα

Σε οικίες στην περιοχή της Πεύκης και της Κηφισιάς, ηγετικού μέλους του κυκλώματος και του γιου του, βρέθηκαν μεταξύ άλλων, 83.041 χάπια και 5.178 αμπούλες αναβολικών και διεγερτικών σκευασμάτων και πάνω από 200 ζαφείρια και ρουμπίνια με τα οποία «ξέπλεναν» τα έσοδά τους

Πάνω από 200 ζαφείρια και ρουμπίνια βρέθηκαν στην οικία του 36χρονου γιου του «μηχανόβιου» όπως ήταν το ψευδώνυμο του 64χρονου ηγετικού στελέχους της «Μαφίας των Φαρμάκων» και ιδιοκτήτη της φαρμακαποθήκης στην Καλλιθέα, στην οποία κατέληγαν τα αντικαρκινικά φάρμακα που είχαν υπεξαιρεθεί, συσκευάζονταν και έφευγαν για την Γερμανία όπου τα διακινούσε εκ νέου ο Αιγύπτιος «εγκέφαλος».

Ο 64χρονος μάλιστα είχε κάνει φυλακή για διάφορες απάτες στο παρελθόν και ακόμα ερευνάται για πλήθος άλλων εγκληματικών δραστηριοτήτων. Φαίνεται λοιπόν, πως πέρα από την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των αντικαρκινικών φαρμάκων, είχε ανοίξει και ένα παράλληλο παρακλάδι παράνομης διακίνησης αναβολικών φαρμάκων μαζί με τον γιο του, ο οποίος εμφανιζόταν ως πρόεδρος της εταιρείας στην οποία ανήκε η φαρμακαποθήκη της Λ. Συγγρού.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, συνελήφθη από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, ο 36χρονος γιος του, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για νοθεία τροφίμων, παραβάσεις για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ερευνών που έγιναν μετά από σχετικό ένταλμα ερεύνης της Ανακρίτριας, προέκυψε ότι ο 36χρονος κατείχε σε οικίες στην περιοχή της Πεύκης και της Κηφισιάς, μεταξύ άλλων, 83.041 χάπια και 5.178 αμπούλες αναβολικών και διεγερτικών σκευασμάτων, που βρέθηκαν συσκευασμένα σε κούτες, τα οποία σύμφωνα με τον Ε.Ο.Φ. κρίνονται επικίνδυνα για την δημόσια υγεία καθώς και μεγάλο αριθμό πολυτίμων λίθων τεράστιας άξιας.

Στην κατοχή του λοιπόν, βρέθηκαν πέρα από τα αναβολικά, που αποτελούν τη νέα δικογραφία, σημαντικές ιδιόχειρες σημειώσεις και για την πρώτη υπόθεση, με αναφορές σε παραγγελίες για διακίνηση αντικαρκινικών φαρμάκων προς το εξωτερικό, λόγος για τον οποίο συμπεριλήφθηκε ως κατηγορούμενος και στην πρώτη υπόθεση και πάνω από 200 ζαφείρια και ρουμπίνια, αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, τα οποία οι Αρχές θεωρούν ότι τα χρησιμοποιούσαν και για να μην εντοπίζεται η ροή του χρήματος αλλά και για «ξέπλυμα».

Μεταξύ άλλων, εντοπίστηκαν στις ιδιόχειρες σημειώσεις του , στην ατζέντα του 36χρονου και δύο ύποπτοι τραπεζικοί λογαριασμοί του εξωτερικού στην Ελβετία, για τους οποίους επίσης ενημερώθηκαν οι αρμόδιες ανακριτικές Αρχές για να ζητηθεί συνεργασία με τις ξένες Αρχές και να ενημερωθούν για το περιεχόμενο, τις κινήσεις και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Αυτό είναι ένα ακόμα όπλο στην φαρέτρα των Αρχών που ακολουθούν την ροή του χρήματος για να φτάσουν στην άκρη του νήματος πέρα από τις κλασσικές προανακριτικές μεθόδους.

Τα ανευρεθέντα είδη κατασχέθηκαν, ενώ ο συλληφθείς και με τη νέα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες, δίχως μέχρι στιγμής αποτέλεσμα, για τον εντοπισμό της αγνοούμενης γιατρού και του δημοσιογράφου συζύγου της που εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς, λίγο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου.

Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη γιατρός που εργαζόταν ως επίκουρος και βοηθός δύο ογκολόγων στο Λαϊκό Νοσοκομείο, φέρεται να ελέγχεται για τυχόν εμπλοκή στην υπόθεση, με εικονικές συνταγογραφήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα